Banner 980x90

Talsu novada domē varētu atgriezties pašvaldību vēlēšanās aiz strīpas palikusī Pētersone

Rīga, 8.okt., LETA. Pēc Talsu novada domes deputātes Ilzes Indriksones (VL-TB/LNNK) ievēlēšanas 13.Saeimā darbā domē varētu atgriezties kādreizējā deputāte Sandra Pētersone.

Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) publiskotā informācija liecina, ka 2017.gada pašvaldību vēlēšanās Pētersone kandidēja uz vietu Talsu novada domē no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (VL-TB/LNNK) saraksta, tomēr netika ievēlēta, paliekot trešajā vietā savā sarakstā jeb pirmā aiz strīpas. Pētersone ieguva 1063 balsis, saņēma 178 plusiņus un 95 svītrojumus.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Pētersone 2001.gadā kandidēja un tika ievēlēta Talsu rajona Virbu pagasta padomē no saraksta "Virbi". Savukārt 2013.gadā viņa kandidēja un tika ievēlēta Talsu novada domē no "Reformu partijas" saraksta. Viņa bijusi arī Talsu novada domes priekšsēdētāja vietniece, bet 2016.gadā nolēma priekšsēdētāja vietnieces amatu atstāt.

Savukārt 13.Saeimā no VL-TB/LNNK saraksta iekļuvusī Indriksone parlamenta vēlēšanās saņēmusi 14 473 balsis. No vēlētājiem viņa saņēmusi 2020 plusiņus, bet 720 reizes viņas vārds vēlētāju biļetenā svītrots.

CVK publiskotā informācija liecina, ka Indriksone bez Talsu novada domes deputātes ir arī biedrības "Pedvāle" valdes locekle un VL-TB/LNNK Talsu nodaļas vadītāja.

Indriksonei īpašumā ir zeme un ēka Talsu novadā, kā arī vēl nomā zemi Talsu novadā. Īpašumā ir arī automašīna "Mazda Premacy". Viņas parādsaistības ir 15 379 eiro.

Kā ziņots, tiekot ievēlētiem 13.Saeimā, vairākās Latvijas pašvaldībās deputāta darbu varētu pamest 11 politiķi no sešām politiskajām partijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)