Banner 980x90

Talsu novada jaunie pārvaldnieki pārbaudes laiku izturējuši

Īsi pirms pārbaudes laika beigām, šogad amatā apstiprinātie pārvalžu vadītāji tikās ar Talsu novada pašvaldības izpilddirektoru Aldi Vilsonu un izpilddirektora vietniekiem, lai pārrunātu amatos aizvadītos trīs mēnešus un izvērtētu to, kā izdevies sevi pierādīt praksē, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības komunikācijas speciāliste Ivonna Vicinska.

Pārbaudes laika novērtējums iekļāva šādus kritērijus: amata pienākumu izpilde, profesionālās zināšanas, personālvadības prasmes, sadarbības prasmes, kontroles un plānošanas prasmes, komunikācija, orientēšanās uz attīstību. Vērtēšanas rezultāti liecina, ka katram no pārvaldniekiem ir savas stiprās un vājās puses, taču visi pārbaudes laiku ir izturējuši.

Pārvalžu vadītāji atzina, ka trīs mēneši pagājuši ļoti ātri, un katra diena nāk ar kādu jaunu situāciju no kuras mācīties. Šo mēnešu laikā aktīvi rīkotas iedzīvotāju sapulces, pabūts vairākos pieredzes apmaiņas izbraucienos citās pārvaldēs, apmācībās, kā arī risināti ikdienas jautājumi. Vairums norāda, ka jaunajā kolektīvā izdevies iekļauties bez problēmām, regulāri sapulcēs tiek pārrunāti aktuālie darbi un uzsvars likts uz nepieciešamību strādāt komandā.

"Nav noslēpums, ka pārvaldes vadītāja amats ietver ļoti daudz pienākumu – paralēli ikdienas darbiem jāspēj domāt par savas pārvaldes attīstību ilgtermiņā, piemēram, nodrošinot raitu projektu realizāciju. Pārvaldniekam vienlīdz labi jāsaprotas ar visām iedzīvotāju grupām, un jāspēj sadarboties gan ar savas pārvaldes teritorijas iestādēm, gan ar pašvaldību kopumā – tikai šādā veidā būs iespējams veiksmīgi saimniekot un risināt dažādus jautājumus," pēc tikšanās ar pārvaldniekiem sacīja A.Vilsons. Viņš uzsvēra, ka pārvaldes vadītājam jābūt savas teritorijas saimniekam. "Šī ir profesija, ko skolās nemāca, tāpēc īpaši svarīga ir palīdzība un atsaucība no pašvaldības puses. Šogad pašvaldība organizēs projektu vadības, saskarsmes kultūras, personālvadības un cita veida kursus, lai uzlabotu ne tikai jauno, bet arī līdzšinējo Talsu novada pārvalžu vadītāju prasmes."

No 1.marta amatā apstiprināts Talsu pilsētas pārvaldnieks, kā arī Kūļciema, Ģibuļu, Laucienes, Laidzes un Virbu pagastu pārvaldes vadītāji. Pārvaldes vadītāja amats joprojām ir vakants Strazdes, Lubes un Īves pārvaldēs, kur pagaidām turpina strādāt pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītāji. Konkursa kārtībā šajās pārvaldēs neizdevās atrast piemērotus amata kandidātus, taču šis jautājums tiks risināts jau tuvākajā laikā – izvērtējot izpildvaras piedāvātos risinājumus, drīzumā par tālāko rīcību Tautsaimniecības komitejā lems Talsu novada domes deputāti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)