Banner 980x90

Talsu novada muzejā atklās Paula Spridzāna personālizstādi

Talsi24.lv
Talsi24.lv

13.februārī plkst.14.00 Talsu novada muzeja izstāžu zālē atklās Kurzemes mākslinieka Paula Spridzāna personālizstādi ''Dimensijas''.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikācijas speciāliste Inita Fedko, šī izstāde, kas tapusi, sagaidot nozīmīgu mākslinieka dzīves jubileju pagājušā gada nogalē, ir bijusi eksponēta arī Liepājas un Ventspils muzejos. Izstāde būs apskatām līdz 2016.gada 6.martam.

Pauls Spridzāns dzimis 1945.gadā Liepājā, beidzis Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolas koktēlniecības nodaļu un Latvijas Mākslas akadēmijas Rūpnieciskā dizaina nodaļu 1971.gadā. 1970.gados Pauls Spridzāns aktīvi sāka piedalīties republikas lietišķi dekoratīvās mākslas izstādēs, kļuva par labi pazīstamu rotu dizaineru. Viņa radošā darba jomas ir daudzveidīgas: no 1971. līdz 1975.gadam viņš strādāja Liepājas lietišķās mākslas vidusskolā, bija koktēlniecības nodaļas vadītājs; 1976.gadā pārcēlās uz dzīvi Ventspilī un līdz 1991.gadam strādāja zvejnieku kolhozā "Sarkanā bāka". Te radās iespēja strādāt pie jaunatklātā kultūras nama "Jūras vārti" interjeru un dizaina kompleksas un vērienīgas izveides, pielietot savas koktēlnieka un metālmākslinieka iemaņas arī medaļu, balvu, vides objektu dizaina izveidē; strādājis arī grafiskajā dizainā un plakātā, ir radīti vairāki vides objekti Ventspils pilsētā. Taču visvairāk Pauls Spridzāns pazīstams kā viens no labākajiem rotu māksliniekiem Latvijā; 1980. – 1990.gados daudzās starptautiskajās izstādēs, pārstāvot Latviju, skatītāju uzmanību pievērsa viņa rotu komplekti – kakla rotas, auskari, rokassprādzes, piespraudes - ar zili violetajos toņos zaigojošā metāla titāna pielietojumu.

Personālizstāde "Dimensijas" ir mākslinieka atskats uz padarīto, rādot gandrīz vai visas savas daudzpusīgās radošās darbības jomas, arī glezniecību. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)