Banner 980x90

Talsu novada pašvaldība pārņems daļu no Laidzes tehnikuma īpašumiem

Rīga, 21.maijs, LETA. Talsu novada pašvaldība pārņems daļu no Laidzes tehnikuma īpašumiem, liecina Talsu novada domes sēdes lēmums.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Inita Fedko, no nākamā mācību gada darbu beigs profesionālās izglītības kompetences centra "Rīgas Valsts tehnikums" Laidzes teritoriālā struktūrvienība un jauni audzēkņi vairs netiks uzņemti.

"Laidzes pagasta pārvalde ir nolēmusi pārņemt vairākus līdz šim kompetences centra izmantotos objektus, bet, rūpīgi apsverot, ko tā varēs uzturēt un attīstīt ilgtermiņā," stāstīja Fedko.

Rīgas Valsts tehnikuma Laidzes teritoriālajai struktūrvienībai ir deviņas zemes vienības un 19 būves, kas patlaban atrodas Izglītības un zinātnes ministrijas pārraudzībā.

"Pašvaldība ir izvērtējusi pārņemamos objektus un pieejamos finanšu resursus to uzturēšanai un nolēmusi pārņemt piecus objektus. Turpmāk Laidzes pagasta pārvalde rūpēsies par angāru - noliktavu un šķūni, ko paredzēts izmantot, lai novietotu dažādu saimnieciski tehnisko aprīkojumu, parku 2,02 hektāru platībā, grants seguma laukumu un ceļu, kas ved uz "Ziedgravu" estrādi, un arī pašu "Ziedgravu" estrādi, kā arī zemi 1,4 hektāru platībā, ko šķērso pašvaldības nereģistrēts ceļš," stāstīja Fedko.

Viņa piebilda, ka pārējo objektu uzturēšanai pašvaldībai nav finansējuma, tādēļ nav plānota to pārņemšana no valsts.

Par valsts nekustamo īpašumu nodošanu pašvaldībai lemj valdība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)