Banner 980x90

Talsu novada pašvaldības stipendijām ārstniecības speciālistu atbalstam trīs interesenti

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Lai Talsu novadam piesaistītu trūkstošos medicīnas speciālistus, līdz 20.septembrim studenti un ārsti – rezidenti varēja pieteikties Talsu novada pašvaldības ārstniecības speciālista stipendijai. Saņemti trīs pieteikumi, no kuriem tikai viens atbilst pašvaldības nolikumam, taču tiks meklēti risinājumi, lai būtu iespējams atbalstīt visus pretendentus.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības komunikācijas speciāliste Ivonna Vicinska, atbilstoši nolikumam stipendiju prioritārā secībā var saņemt šādu specialitāšu apguvēji: otolaringologs, neirologs, ķirurgs, internists, reanimatologs anesteziologs un ģimenes ģimenes ārsts. Talsu novada pašvaldībā saņemti trīs topošo medicīnas speciālistu pieteikumi stipendiju saņemšanai – otolaringologa, ginekologa – dzemdību speciālista un radiogrāfera specialitātēs.

"Šis ir otrais gads kopš rasta iespēja piešķirt stipendijas mūsu novadam trūkstošo speciālistu piesaistei. Pagājušajā gadā neatsaucās neviens interesents, šogad saņemti trīs pieteikumi, par ko ir liels prieks," komentē Talsu novada domes stipendiju piešķiršanas komisijas priekšsēdētāja Daiga Feldmane ("Reģionu alianse"). Viņa norāda, ka pašvaldības izstrādātajiem noteikumiem stipendijas saņemšanai atbilst tikai otolaringologa specialitātē saņemtais pieteikums, taču tas vēl nenozīmē, ka atlikušie divi interesenti pašvaldības atbalstu nesaņems. "Pašreizējais atbalstāmo specialitāšu saraksts tika veidots, pamatojoties uz SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" sniegto informāciju. Lūgsim slimnīcas vadībai izvērtēt arī ginekologa – dzemdību speciālista un radiogrāfera nepieciešamību un vērsties domē ar iesniegumu atbalstāmo specialitāšu saraksta papildināšanai. Šis būtu ceļš, kā mēs varētu atbalstīt visus interesentus. Esam ieinteresēti, lai slimnīcas Talsu filiālē strādā jauni un kvalitatīvi speciālisti, kuri vēlas savu profesionālo un ikdienas dzīvi saistīt ar Talsu novadu."

Ārstniecības speciālista stipendija tiek piešķirta studentam, sākot ar 4.kursu, kurš apgūst Latvijas Valsts akreditētu profesionālo izglītības programmu medicīnā vai ārstam-rezidentam, kurš ir darba tiesiskajās attiecībās ar izglītības programmu īstenojošu ārstniecības iestādi specialitātes iegūšanai saskaņā ar Latvijas Valsts akreditētu profesionālo rezidentūras izglītības programmu medicīnā.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)