Banner 980x90

Talsu novada sportisti posīsies dalībai Latvijas IV olimpiādē

Foto: Talsi24.lv
Foto: Talsi24.lv
No 1. līdz 3.jūlijam Valmierā norisināsies Latvijas IV olimpiāde, kurā tiks aizvadītas sacensības 26 Olimpiskajos vasaras sporta veidos. Olimpiādē piedalīsies arī sportisti no Talsu novada.

Kā informē Ivonna Vicinska, 13.aprīlī Valmierā plašā dalībnieku pulkā ar pašvaldību pārstāvjiem tika pārrunāta Latvijas IV Olimpiādes norise. Talsu novadu šajā tikšanās reizē pārstāvēja Kultūras, sporta un tūrisma centra (KSTC) vadītāja Linda Sūniņa un KSTC sporta speciālists Ivo Irbe.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis informēja par olimpiādes norisi un dažādiem organizatoriskiem jautājumiem. "Visus Latvijas iedzīvotājus un sportistus šajā vasarā sagaidīs ļoti aizraujošas un labi noorganizētas olimpiādes sacensības Valmierā," norāda LOK prezidents Aldons Vrubļevskis. "Jāakcentē, ka Latvijas IV olimpiāde būs viens no noslēdzošajiem pieturas punktiem sportistu olimpiskajā ceļā uz Riodežaneiro, jo Valmierā mūsu vieglatlētiem tiks dota vēl pēdējā iespēja kvalificēties olimpiskajām spēlēm."

Šogad eksperimentāli olimpiādes programmā ir iekļauti tādi paraugsporta veidi kā orientēšanās, šahs un florbols.

"Zīmīgākais, ka komandu sporta veidos jūnijā notiks atlases sacensības, un olimpiādē tiksies tikai astoņas labākās komandas," pastāstīja I. Irbe. Talsu novads priekšsacīkstēs piedalīsies ar basketbola, volejbola un florbola komandām.

Talsu novads būs pārstāvēts arī individuālajos sporta veidos – badmintonā, riteņbraukšanā, vieglatlētikā, pludmales volejbolā, loku šaušanā, orientēšanās sportā, jātnieku sportā, ložu šaušanā, smaiļošanā un kanoe airēšanā.

Talsu novada pašvaldība 2016.gadā no budžeta atvēlējusi 12 000 eiro novada sportistu dalībai olimpiādē. Ar šo finansējumu dalībniekiem tiks segtas transporta, ēdināšanas un uzturēšanas izmaksas, kā arī iegādātas formas un inventārs.

Latvijas Olimpiāde notiek reizi četros gados. 2004.gadā un 2008.gadā Latvijas Olimpiāde notika Ventspilī, savukārt 2012.gadā – Liepājā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)