Banner 980x90

Talsu novads plāno pievienoties biedrības "Latvijas karogs" kustībai

Publicitātes foto
Publicitātes foto
 
Vairākas Latvijas pilsētas iesaistījušās projektā ''Latvijas karogs'', kas paredz Latvijas nacionālā simbola – karoga – monumentālu izvietošanu valstij nozīmīgās un labi pārredzamās vietās. Tiek izvērtēta iespēja šajā kustībā iesaistīt arī Talsu pilsētu, tādējādi godinot Latviju simtgadē un iedzīvotājos vairojot patriotismu.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikāciju speciāliste Ivonna Vicinska, Talsu novada pašvaldības vadība un dažādu jomu speciālisti 15.janvārī tikās ar biedrības "Latvijas karogs" valdes priekšsēdētāju un projekta idejas autoru Rihardu Kolu, lai uzzinātu, kāda ir līdzšinējā pieredze un priekšnosacījumi projekta īstenošanai.

Talsu novada pašvaldība ir pirmā Kurzemes pašvaldība, kas izrādījusi interesi par dalību šāda veida projektā, Kols sacīja. Projekta mērķis ir aizsākt nacionālo simbolu godināšanu ne tikai svētkos, bet arī ikdienā, tā vairojot iedzīvotājos patriotismu un lepnumu par savu valsti.

Patlaban lielformāta Latvijas karogs plānots vairākās pilsētās – Valmierā, Smiltenē, Cēsīs, Siguldā, Alūksnē un Rīgā. Savukārt Ogre ir vienīgā pilsēta, kurā iecere jau īstenojusies – 5x10 metrus lielais karogs 20 metru augstā mastā uzstādīts pilsētas centrā.

Lielformāta karoga atrašanās vietas tiek noteiktas, konsultējoties ar pilsētplānošanas ekspertiem un arhitektiem. Vairāki iespējamie varianti pēcāk nodoti sabiedrības vērtējumam – ar sabiedrības balsojumu interneta platformā www.latvijas-karogs.lv nosakot labāko mājvietu karogam. Iedzīvotajiem tiek dota iespēja iesūtīt arī savu piedāvājumu karoga atrašanās vietai.

Tikšanās laikā ideju līmenī ieskicētas vairākas lielformāta karoga atrašanās vietas Pilskalna un Koklētāja apkārtnē, kuras pēcāk varētu nodot iedzīvotāju vērtējumam. Konkrētākas pašvaldības speciālistu idejas šobrīd tiek apkopotas, lai tālāk būtu izspējams izveidot karoga atrašanās vietu vizualizācijas.

Kols informēja, ka projekts pilnībā tiek īstenots no ziedotāju līdzekļiem. Piemēram, Rīgā un Siguldā lielformāta karoga vietas izveidi finansēs ar uzņēmēju atbalstu. Talsu pilsētas pārvaldes vadītājs Ģirts Kalnbirze pieļauj, ka arī Talsos ieceres īstenošanai varētu uzrunāt uzņēmējus.

Projekta "Latvijas karogs" idejas autori ir domubiedru grupa, kura, secinot, ka Latvijas iedzīvotāji nepietiekami lepojas ar saviem nacionālajiem simboliem, nolēma sekot daudzu citu pasaules valstu pozitīvajam piemēram par lielizmēra karogu izvietošanu labi pārredzamās vietās. Biedrības pārstāvji ir pārliecināti, ka Latvijas iedzīvotājos tieši šobrīd ir ļoti svarīgi vairot valstisko pašapziņu un piederības sajūtu Latvijai, un šis projekts ir viens no veidiem, kā to īstenot.

Saņemot sabiedrības atbalstu, domubiedru grupa ir pārtapusi par biedrību "Latvijas karogs", tai apvienojot vairākas sabiedrībā cienītas personas, kuras uzņēmušās projekta virzību un realizāciju. Biedrības sastāvā ir skeletona treneris Dainis Dukurs, operdziedātāja Inese Galante, "Likteņdārza" autors un arhitekts Andris Kronbergs, LU Latvijas vēstures institūta direktors Guntis Zemītis, horeogrāfs Agris Daņiļevičs, Latvijas Nacionālās bibliotēkas radošais direktors Gatis Mūrnieks, olimpiskais vicečempions bobslejā Oskars Melbārdis un 12.Saeimas deputāts Rihards Kols.

Plašāka informācija par projektu pieejama www.latvijas-karogs.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)