Banner 980x90

Talsu novads uzzied tūrisma izstādē – gadatirgū "Balttour 2016"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

No 5. līdz 7.februārim Starptautiskajā izstāžu centrā ''Ķīpsala'' norisinājās 23.starptautiskā tūrisma izstāde – gadatirgus ''Balttour 2016''. Tā ir plašākā un nozīmīgākā tūrisma izstāde Baltijā, kas ik gadu atklāj jauno tūrisma sezonu un rada svētku sajūtu gan nozares profesionāļiem, gan ceļot gribētājiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļa Inita Fedko, Talsu novada tūrisma informācijas centra (TIC) pārstāvji, piedāvāto pakalpojumu klāstu piedāvāja vienotā Kurzemes stendā. Košie, Talsu krāsām raksturīgie tērpi, piesaistīja interesentu uzmanību, un mūsu stends līdz ar to uzreiz bija pamanāms Interesentiem tika piedāvāts informatīvais buklets "Vietas, kas jāredz Talsu novadā", kā arī divi jaunie 2016.gada Talsu novada pasākumu bukleti, viens no tiem, ko sagatavojis Kultūras, Sporta un tūrisma centrs, kas pieskaņots Dižmāras tēmai "Uzziedi Talsos", sadarbībā ar SIA "Kurzemes sēklas" un tā vadītāju Andri Kiršentālu, katru bukletu papildināja koša sēklu paciņa. Otrs – Sabiedrisko attiecību nodaļas sagatavotais un izdotais 2016.gada notikumu plāns.

Tā kā Kandavu un Sabili vieno Abavas senleja, Kandavas un Sabiles tūrisma informācijas centri, kā arī biedrība "Abavas ielejas attīstības centrs" darbojās kopā. Abavas upe ir augsti novērtēta laivotāju vidū – tās infrastruktūru – norādes, telts vietas – atzinīgi vērtē arī šīs jomas speciālisti. Tāpēc Abavas senleja izstādē piesaistīja uzmanību ar to, ka šajā stendā ir izvietota vanna, kas simbolizēja laivu, kurā var iekāpt un nofotografēties radošā vidē. Starptautiskajā tūrisma izstādē īpaši akcentētas tika novada skaistākās vietas. Tā, ikvienam interesentam bija iespēja nosūtīt skatu karti kādam draugam vai īpašam cilvēkam ar kādu no Talsu novadā iecienīto vietu ainavām. Kā pastāstīja Talsu novada TIC vadītāja Inese Roze, šī iespēja nosūtīt pastkarti, iemetot to Lauksaimniecības muzeja aizdotajā padomju laika pasta kastē, izrādīja lielu interesei, jo kopumā tika nosūtītas ap 400 kartiņas. Grūtības sūtītājiem esot sagādājusi tuvinieku pasta adrešu atcerēšanās, jo mūsdienu laikmetā galvenokārt saziņa notiek ar elektroniskā pasta un viedtālruņu starpniecību. Ikvienu pastkartes saņēmēju noteikti sagaidīs jauks pārsteigums. Šogad aktualizēta arī informācija Ziemeļkurzemes kartē, kas izdota sešās valodās.

Talsu novada pašvaldības vadība, dodoties apmeklēt tūrisma izstādi, īpaši atzinīgi novērtēja Sabiles sidra, Abavas vīnu un Laucienes vīna darītavas "Vējkalnietis" stendus. Priecē, ka vīna darītava "Vējkalnietis" lepojas ne tikai ar savu dzērienu produkcijas plašo klāstu, bet arī ar košajiem dienliliju dēstiem, un jaunumu – pašdarinātām dzintara kaklarotām.

"Balttour 2016" vienuviet varēja apskatīt vairāk nekā 470 stendus, kuros savus piedāvājumus prezentēja ap 850 tūrisma uzņēmumu no 40 pasaules valstīm. Trīs dienas Ķīpsalā apmeklētājiem bija iespēja iepazīt jaunus tūrisma maršrutus un ceļojumu galamērķus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)