Banner 980x90

Talsu pašvaldība meklē investorus Stendes industriālā parka izveidei

Ventspils, 30.dec., LETA. Talsu novada pašvaldība meklē potenciālos investorus industriālās teritorijas izveidei Stendē. Ieceres popularizēšanai izveidots informatīvs buklets krievu un angļu valodās, un informācija par šo ieceri izvietota Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) mājaslapā, kā arī izplatīta Latvijas vēstniecībās ārvalstīs, aģentūra LETA uzzināja Talsu novada domē.

Stendes dzelzceļa stacijas apkārtnē ir degradēta teritorija, kur savulaik notikusi rūpnieciska darbība. Inženieru un konsultāciju pakalpojumu sniedzējs "Firma L4" Stendē veicis tirgus izpēti, apzinot iespējas izveidot loģistikas punktu, kur no dzelzceļa vagoniem tiktu organizēti kravu pārvadājumi, un teritorijā blakus dzelzceļam veidot angārus loģistikas, ražošanas, fasēšanas un pārstrādes uzņēmumiem.

Šo ieceri pašvaldībai būtu iespēja īstenot par pieejamo Eiropas Savienības (ES) finansējumu specifiskā atbalsta mērķim, kas paredz degradēto teritoriju revitalizāciju, taču projekts tiks īstenots tikai tādā gadījumā, ja izdosies piesaistīt uzņēmējus, kuri gatavi šajā teritorijā darboties, piemēram, izveidojot ražotni vai nomājot platību loģistikas vajadzībām.

Kā skaidroja pašvaldībā, šajā ES plānošanas periodā paredzēts ievērojams atbalsts komercdarbības stimulēšanai reģionos. Talsu novadā lielākie plānotie objekti komercdarbības stimulēšanai ir Talsu tirgus halles un ražošanas ēku teritoriju labiekārtošana, Raiņa ielas pārbūve, kā arī industriālās teritorijas izveide Stendē. Talsu tirgus un Raiņa ielas projekti pašlaik jau ir projektēšanas posmā, savukārt industriālas teritorijas izveide Stendē būs atkarīga no pašu uzņēmēju atsaucības, atzina pašvaldībā.

Talsu novada pašvaldība pašlaik aktīvi meklē potenciālos investorus, kuri būtu ieinteresēti darboties šādā centrā. Jau pārrunāta iespējama sadarbība ar Mērsraga ostas vadību, kas būtu ieinteresēta šāda loģistikas punkta izveidē, jo ostu no Stendes šķir vien 35 kilometri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)