Banner 980x90

Talsu pašvaldība piešķir pabalstu daļēji nodegušās kūts saimniekiem un aicina viņiem palīdzēt

Ventspils, 15.jūn., LETA. Talsu novada pašvaldība piešķīrusi pabalstu 715 eiro apmērā Valdgales pagastas zemnieku saimniecībā "Rogas" daļēji nodegušās kūts saimniekiem, kā arī aicina sniegt palīdzību ugunsnelaimē cietušajiem lauksaimniekiem, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ivonna Vicinska.

Pašvaldības saistošie noteikumi "Par sociālo palīdzību Talsu novadā" noteic, ka pabalstu ārkārtas situācijā, stihiskas nelaimes vai iepriekš neparedzamu apstākļu gadījumos var izmaksāt līdz 715 eiro apmērā. Ņemot vērā apsekošanas laikā konstatētos faktus un sociālā dienesta situācijas izvērtējumu, sociālo un veselības jautājumu komiteja nolēmusi zemnieku saimniecības īpašniekiem piešķirt maksimālo iespējamo pabalsta apjomu ārkārtas situācijā.

Talsu pašvaldības Sociālais dienests arī aicina sniegt materiālu palīdzību ugunsgrēkā cietušajai ģimenei. Finansiālu atbalstu iespējams pārskaitīt uz zemnieku saimniecības īpašnieces Aijas Strazdiņas bankas kontu LV90PARX0002562440001. Ja ir iespēja palīdzēt materiāli, piemēram, ar celtniecības materiāliem, sociālais dienests aicina sazināties ar Strazdiņu pa tālruni 29379949.

Kā ziņots, naktī uz 12.jūniju Talsu novada Valdgales pagasta zemnieku saimniecībā "Rogas" izcēlās ugunsgrēks, kura rezultātā daļēji nodega lopu novietne un inventārs, kā arī gāja bojā astoņi mājlopi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)