Banner 980x90

Talsu slimnīcā aizvadīta informācijas diena

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay
Trešdien, 18.maijā, SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiālē norisinājās informācijas diena. Kopā uz tikšanos bija ieradušies 20 interesenti.

Kā pilsētas informācijas portāls Talsi24.lv uzzināja ārstniecības iestādē, informācijas dienā ar iedzīvotājiem tikās SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" valdes locekle Kristīna Bidzāne un slimnīcas virsārste Brigita Aišpure, Hemodialīzes nodaļas vadītāja, nefroloģe dr.Linda Mičule un slimnīcas rezidents internajā medicīnā Dr.Borins. 

Tikšanās laikā slimnīcas valdes locekle Kristīna Bidzāne dalījās ar pozitīvām ziņām – pateicoties sarunām ar Veselības ministriju, ir panākta papildu finansējuma piešķiršana reģionālām slimnīcām valsts apmaksāto ambulatoro pakalpojumu veikšanai, kas ļaus samazināt rindas uz datortomogrāfijas un ultrasonogrāfijas izmeklējumiem. Pašlaik rindā uz valsts apmaksātiem datortomogrāfijas izmeklējumiem jāgaida trīs mēneši, bet gaidīšanas laiks uz izmeklējumiem ar kontrastvielu ir mazāks – jāgaida mēnesis. Uz ultrasonogrāfijas izmeklējumiem vēdera dobumam un vairogdziedzerim rindā jāgaida aptuveni divi mēneši, bet uz ehokardiogrāfijas izmeklējumiem trīs mēneši. Rindu garums ir publiska informācija, ar kuru ikviens var iepazīties Nacionālā veselības dienesta mājas lapā www.vmnvd.gov.lv, kā arī zvanot pa bezmaksas informatīvo tālruni 80001234, vai vēršoties slimnīcā. Vēl Bidzāne aicināja atbildīgi attiekties pret veiktajiem pierakstiem un savlaicīgi informēt slimnīcu, ja kāda iemesla dēļ pacients nevar ierasties uz pieteikto izmeklējumu vai konsultāciju. Šādā veidā neaizkavēsies rinda un nepieciešamo palīdzību ātrāk varēs saņemt kāds cits cilvēks. SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" reģistratūras telefona Talsu filiālē - 632 59997. Dr. Aišpure pastāstīja par slimnīcas dienas stacionāru, kādus pakalpojumus tajā var saņemt, kā arī par iespēju uzturēties  pacientu viesnīcā, ja pacients netiek uz mājām, atrodoties dienas stacionārā.

Tāpat informācijas dienas pasākuma ietvaros bija iespēja noklausīties slimnīcas Hemodialīzes nodaļas vadītājas, nefroloģes Lindas Mičules lekciju - "Uzturs hronisku nieru slimību pacientiem". L.Mičule informēja pacientus par nieru saslimšanu iemesliem, to nopietnību. Diētām un izstrādāto jauno bukletu "Pareiza uztura pamatprincipi hroniskas nieru slimības pacientiem". Bukletu ir apstiprinājusi arī "Latvijas Nefrologu asocijācija" un materiāls tiks izmantots pacientu izglītošanai visā Latvijā. Buklets ir radīts pacientiem, kuriem ir diagnosticēta hroniska nieru slimība. Tajā vienkāršā un saprotamā grafika veidā ir atspoguļots ūdens, kālija, nātrija, fosfora saturs dažādos produktos, to grupās, lai atvieglotu izpratni par uztura īpatnībām pacientiem ar nieru darbības traucējumiem. Bukleta elektroniskā versija ir pieejama mājaslapā www.ziemelkurzemesslimnica.lv, sadaļā Hemodialīzes nodaļa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)