Banner 980x90

Talsu slimnīcā pieejams plašs pakalpojumu klāsts

SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiāles jaunā ēka svinīgi tika atklāta 2014. gada 30.septembrī. Pagājis jau krietns laika sprīdis, kopš Talsu slimnīca visus veselības aprūpes pakalpojumus sniedz jaunajā adresē – Stendes ielā 1, pilsētas informācijas portālam Talsi24.lv atgādina slimnīcas pārstāvji.

Talsu slimnīcas ambulatorajā nodaļā pacientus pieņem traumatologs, ķirurgs, endokrinologs, ginekologs un internists-iekšķīgo slimību ārsts. Darbojas arī grūtnieču aprūpes kabinets, kur topošās māmiņas pieņem sertificēta vecmāte Tatjana Neilande. Ja grūtniecība norit bez sarežģījumiem grūtniecības novērošanu var veikt vecmāte - šis pakalpojums ir valsts apmaksāts, kas nozīmē, ka grūtniecei par to nebūs jāmaksā. Mazos pacientus katru darba dienu, bez iepriekšēja pieraksta un nosūtījuma, no plkst.8 līdz 15.30, pieņem pediatrs. Par vizīti pie pediatra vecākiem nav jāmaksā, jo tas ir valsts apmaksāts pakalpojums. Slimnīcas ambulatorajā daļā plaši pieejami arī diagnostiskie izmeklējumi – rentgens, datortomogrāfija, ultrasonogrāfija.

Katru dienu, no 8 līdz 22, iespējams ārstēties dienas stacionārā. Uz dienas stacionāru ģimenes ārsts vai speciālists pacientu ambulatoro veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai nosūta, ja pacientam nepieciešami veselības aprūpe un atbilstoši viņa veselības stāvoklim izmantojot dažādus paņēmienus, jāievada medikamentus, kā arī ķirurģisku operāciju veikšanai.

Darba dienās, plkst.7.30- 15.30, Talsu slimnīcā ir pieejami laboratoriskie izmeklējumi. Pacientus pieņem ar ģimenes ārstu vai speciālistu nosūtījumiem. Šos pakalpojumus par maksu pacienti var izmantot arī bez ārsta vai speciālista nosūtījumiem. Slimnīcas laboratorija piedāvā plašu izmeklējumu klāstu, piemēram, asins analīzes (hematoloģiskās, aknu testi un fermenti, iekaisuma marķieri, hormoni u.c.), un citas analīzes.

Savus pakalpojumus Talsu slimnīcā piedāvā fizioterapeiti, kuri veic ārstniecisko rehabilitāciju (masāžu, ārstniecisko vingrošanu), kā arī teipošanu – efektīvu fizioterapijas metodi traumētu muskuļu sāpju atvieglošanai un locītavu sāpju likvidēšanai.

Pierakstīties pie ārstiem, speciālistiem un uz izmeklējumiem var zvanot pa slimnīcas reģistratūras tālruņa numuru 63259997. Diennakts steidzamās medicīniskās palīdzības punkta tālruņa numurs - 63223350.

Talsu slimnīcā iekšķīgo slimību jeb terapijas nodaļā ir 24 gultas vietas, ķirurģijai – četras gultas vietas, trīs gultas intensīvajai terapijai, desmit gultas dienas stacionāram, kā arī trīs observācijas gultas steidzamās medicīniskās palīdzības punktā.

Kopējās Talsu slimnīcas būvniecības izmaksas ir 7,33 miljoni eiro. Pateicoties Ventspils pilsētas domes un slimnīcas vadības mērķtiecīgam darbam, no ES fondiem projektam kopumā izdevās piesaistīt 6,17 miljonus eiro. Līdzfinansējumu piešķīra arī Talsu novada un Rojas novada pašvaldības.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)