Banner 980x90

Talsu tiesa līdz oktobrim atliek Zolitūdes traģēdijas civillietas izskatīšanu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Talsu rajona tiesa trešdien, 25.maijā, aiz slēgtām durvīm sāka pēc būtības izskatīt vienu no vairākām Zolitūdes traģēdijas civillietām, tomēr pēc tam lietas izskatīšana tika atlikta līdz 24.oktobrim.

Oktobrī tiesa turpinās skatīt lietu pēc būtības, kā arī lietas dalībnieki varētu uzdot jautājumus prasītāja pārstāvim.

Iepriekšējā tiesas sēdē gada sākumā tiesa izbeidza tiesvedību pret vairākiem atbildētājiem - tiesvedība tika izbeigta pret SIA "Re&Re", Rīgas domi, arhitektu firmu "Kubs" un SIA "HND Grupa". Līdz ar to prasība tiek uzturēta pret SIA "Maxima Latvija", SIA "Homburg Zolitude" un SIA "Tineo".

Kā ziņots, šajā lietā ir viens pieteicējs.

Iepriekš tiesa šajā lietā noraidīja lūgumu par prasības nodrošinājumu. Tajā tika lūgts apķīlāt atbildētāju kustamo un nekustamo mantu.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas apgabaltiesa pērn decembrī pasludināja pirmo spriedumu Zolitūdes traģēdijas civillietā, no "Maxima Latvija" un "Homburg Zolitude" par labu diviem atbildētājiem kopumā piedzenot 300 000 eiro. Šis spriedums patlaban ir pārsūdzēts.

Jau ziņots, ka 2013.gada 21.novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima" jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)