Banner 980x90

Talsu Valsts ģimnāzijas skolēni gatavo rotaļlietas bērnudārza audzēkņiem

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Divu mēnešu garumā Talsu Valsts ģimnāzijas devīto klašu audzēkņi skolotāja Jāņa Bērziņa vadībā mājturības stundās izgatavoja ekoloģiskas koka rotaļlietas un mūzikas instrumentus, kuri nu ir uzdāvināti Laidzes pirmsskolas izglītības iestādes (PII) "Papardīte" zinātkārajiem audzēkņiem, realizējot sadarbības projektu "Lielie – mazajiem!".

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Laidzes PII "Papardīte" vadītāja Solveiga Dāvidsone, ieceres autors ir Talsu Valsts ģimnāzijas mājturības un tehnoloģiju skolotājs Jānis Bērziņš, kurš jau mācību gada sākumā piedāvāja to realizēt Laidzes PII "Papardīte".

Rotaļlietu un mūzikas instrumentu izgatavošana tika uzsākta martā, un skolniekiem tas bija noslēguma darbs, kurā tika parādītas zināšanas un prasmes, kas iegūtas mājturības stundās jau no piektās klases. Īsā laika periodā tika radīts plašs un bagātīgs attīstošo rotaļlietu klāsts. Rotaļlietu izgatavošanas laikā zēniem vajadzēja zīmēt, zāģēt, slīpēt, urbt, virpot, beicēt un skrūvēt. 12.maijā Laidzes PII "Papardīte" notika noslēguma pasākums, kurā lielie puiši prezentēja pašu izgatavotās rotaļlietas un dāvināja tās mazajiem "papardēniem". PII "Papardīte" ir trīs jaukta vecuma bērnu grupas – "Taurenīši", "Bitītes" un "Mārītes" un lielie puiši bija parūpējušies, lai gan bali ksilofoni, gan krāsainas piramīdas un koka klucīši, gan tortes un citas rotaļlietas būtu katrā grupā.

Visas izgatavotās lietas ir ne tikai bērnu attīstību veicinošas, bet arī ekoloģiskas, jo izgatavotas no Latvijā augušiem kokiem un apstrādātas ar bērniem draudzīgām krāsām. Kokmateriālus dāvināja Laidzes pagasta uzņēmums SIA "Ingrid D". Savukārt skaistās krāsas tika iegādātas Iecavas uzņēmumā SIA "Linum Color", kas izmantojot lineļļu, pernicu, beices, krāsas un vasku, izgatavo dabīgus apdares produktus pēc senām receptēm, kas ir videi draudzīgas.

Laidzes PII "Papardīte" audzēkņi, viņu vecāki un pedagogi izsaka lielu pateicību Talsu Valsts ģimnāzijas puišiem un viņu skolotājam Jānim Bērziņam par kvalitatīvi un no sirds paveiktu darbu. Paldies par šo iespēju Talsu Valsts ģimnāzijas direktoram Gundaram Sebrim, par atbalstu Laidzes pagasta pārvaldniecei Solveigai Stalidzānei, par dāvinājumu SIA "Ingrid D" valdes priekšsēdētājam Jānim Grahoļskim.

Lielie Talsu Valsts ģimnāzijas devīto klašu puiši un mazie Laidzes PII "Papardīte" audzēkņi ieauduši savu stāstu Talsu novadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)