Banner 980x90

Tiesai nodod lietu pret bijušo Talsu mēru par fiktīvu šofera nodarbināšanu

Rīga, 21.febr., LETA. Prokuratūra nodevusi tiesai krimināllietu pret bijušo Talsu novada domes priekšsēdētāju, tagadējo domes deputātu Aivaru Lācaru ("Talsu novada attīstībai") saistībā ar, iespējams, fiktīvu šofera nodarbināšanu pašvaldībā.

Prokuratūra, neminot personu vārdus, aģentūru LETA informēja, ka lietā viens cilvēks sauks pie kriminālatbildības par krāpšanas izdarīšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Otra persona apsūdzēta par krāpšanas izdarīšanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās, kā arī par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu mantkārīgā nolūkā.

Amatpersona iepriekš vienojoties ar darbinieku par viņa neattaisnotu prombūtni neinformēja par viņam zināmajiem apstākļiem par darbinieka prombūtni citas pašvaldības atbildīgās amatpersonas. Tā rezultātā nepamatoti tika izmaksāta darba samaksa un darba devēja maksājumi par darbinieka maksājamajiem nodokļiem par laika periodu, kad darbinieks faktiski nestrādāja.

Apsūdzēto personu noziedzīgo darbību rezultātā pašvaldībai nodarīts mantisks kaitējums 3040 eiro apmērā.

Radītais kaitējums gan labprātīgi ir atlīdzināts. Krimināllieta vienošanās procesa kārtībā nodota Kurzemes rajona tiesai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)