Banner 980x90

Trīs uzņēmumus soda par sarunātiem iepirkumiem Talsos un Kuldīgā

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Konkurences padome (KP) ir piemērojusi aptuveni 160 000 eiro sodu trīs uzņēmumiem par sarunātiem piedāvājumiem ūdenssaimniecības infrastruktūras iepirkumos Talsos un Kuldīgā, trešdienas rītā, LTV "Rīta panorāmā" pastāstīja KP vadītāja Skaidrīte Ābrama.

KP sodījusi uzņēmumus "San B", "Talsu spriegums" un "CO sistēmas". Padome konstatējusi, ka šie uzņēmumi sarunājuši dalību piecos iepirkumos 4 miljonu eiro kopvērtībā. Uzņēmumi apmainījušies ar tāmēm, kuras iesniegt konkursos, vienojušies tās palielināt, piemēram, par 10% vai 20 000 eiro, faktiski vienojoties, kurš uzvarēs kurā konkursā. KP nodarījumi atklājusi pati, veicot aizdomīgu iepirkumu skrīningu, nevis pēc ziņojuma KP.

Uzņēmēji savu vainu atzinuši un piedāvājuši slēgt vienošanos, tāpēc sods esot salīdzinoši zemāks nekā citkārt.

Uzņēmumu aizliegtās vienošanas ir biežākais KP atklātais pārkāpums.

KP bieži atklāj pārkāpumus iepirkumos, kuros negodīgi rīkojas gan piedāvājumu iesniedzēji, gan pasūtītāji. KP bieži tiekot saņemti ziņojumi, kad radušās aizdomas, ka iepirkums uzrakstīts konkrēti vienam pretendentam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)