Banner 980x90

Vējonis valdības darbu vērtē kā labu, tomēr norāda uz vēl daudziem paveicamiem uzdevumiem

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Valsts prezidents Raimonds Vējonis valdības līdzšinējo darbu vērtē kā labu, tomēr norāda uz vēl daudziem paveicamiem uzdevumiem.

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ar Vējoni šodien pārrunāja valdības rīcības plāna izpildi. Abu amatpersonu nostāja esot bijusi "pilnīgi identiska" - nedrīkst notikt termiņu pagarināšana vai pārlikšana kādiem neizdarītiem darbiem. "Šis būs valdības darba vērtējums kopumā - vai valdība ir spējīga pildīt tos uzdevumus, ko pati bija uzņēmusies," pēc tikšanās žurnālistiem komentēja Valsts prezidents.

Vējonis uzsvēra, - tā kā tuvojas valdības darba gada jubileja, tad ir svarīgi izvērtēt, vai tā tiek galā ar saviem uzdevumiem. Premjers piebilda, ka viņš patlaban gatavo atskaiti informatīvā ziņojuma formā, ko prezentēs nākamajā valdības sēdē 14.februārī.

"Tuvākajā laikā ir gaidāmi ļoti nozīmīgi lēmumi valdībā, kas nebūs vienkārši - gan saistīti ar izglītības reformu, gan saistīti ar veselības reformu, tajā skaitā lēmumi par nodokļu stratēģiju. Manuprāt, šie būs pirmā pusgada nozīmīgākie jautājumi," izteicās Valsts prezidents.

Jautāts, vai prezidents ir apmierināts, ka pirms gada valdības veidošanas darbu uzticēja tieši Kučinskim, Vējonis pauda, ka, neskatoties uz to, ka pagājušā gada beigās bija dažas problēmas attiecībā uz atsevišķiem likumprojektiem, kas bija saistīti ar nodokļu politiku, kopumā prezidents valdības darbu vērtē kā labu, jo tā devusi zināmu cerību, ka virzīsies uz priekšu prognozējamāk.

"Bija jālabo iepriekšējās valdības pieņemtie lēmumi, kas izraisīja zināmu rezonansi sabiedrībā. Tāpat bija atsevišķu ministru nepaveikti darbi, kas atstāja ietekmi, bet kopumā valdība strādā. Kā es teicu, svarīgākie lēmumi vēl ir priekšā," skaidroja prezidents, piebilstot, ka pēc zināma laika būs skaidrs, vai Ministru kabinets ir gatavs ne tikai sabiedrībai, bet arī nozarei svarīgu lēmumu pieņemšanā un reformu virzīšanā uz priekšu.

Prezidents papildināja, ka vairāku viņa izskaitīto problēmjautājumu virzība ir atkarīga no koalīcijas partijām - vai koalīcija, neskatoties uz to, ka tuvojas pašvaldību vēlēšanas, ir gatavas pieņemt šādus lēmumus.

Jau ziņots, ka Kučinskis šā gada 14.februārī informēs par valdības paveikto gada laikā, aģentūru LETA iepriekš informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Saeima Kučinska veidoto valdību apstiprināja 2016.gada 11.februārī. Lai apkopotu ministru paveikto gada laikā, Kučinskis janvāra beigās ar ministriem sācis pārrunāt valdības rīcības plāna izpildi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)