Banner 980x90

Virbu pamatskolas siltumnīcā veidos "zaļo" klasi

Talsi24.lv
Talsi24.lv

Uzklausot vietējo iedzīvotāju vēlmi atjaunot Virbu pamatskolas siltumnīcu, biedrība ''Virbi'' sagatavoja un iesniedza projektu par siltumnīcas atjaunošanu Latvijas Kopienu iniciatīvu fondam (LKIF) un konkursā ieguva finansējumu projekta īstenošanai.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikāciju speciāliste Ivonna Vicinska, šobrīd no siltumnīcas ēkas pāri palikušas tikai karkasa konstrukcijas, tāpēc to nepieciešams ne tikai atjaunot, bet arī labiekārtot. Biedrība "Virbi" plāno siltumnīcā izveidot materiāli tehnisko bāzi pilnvērtīgam, inovatīvam un sadzīvē integrētam mācību procesam Virbu pamatskolā, radot "zaļo" klasi, kā arī izveidojot alternatīvu dārzkopības centru dažādu mūžizglītības programmu īstenošanai Virbu pagasta un apkārtnes iedzīvotājiem. Biedrībai pieejamais finansējums no LKIF ir 2000 eiro.

Talsu novada domes deputāti 10.decembra domes sēdē deva "zaļo gaismu" projektam un turpmākos piecus gadus atbrīvoja biedrību no nomas maksas šim pašvaldībai piederošajam objektam.

Virbu pamatskolas direktore Sandra Bremane informēja, ka ar projekta palīdzību būs iespējams mācības pietuvināt reālajai dzīvei. Līdz šim augi, kas izmantoti mācību procesā, izvietoti uz palodzēm un klasēs. Viņas vērtējumā, pozitīvi būs arī tas, ka šajā siltumnīcā taps stādi, kas tālāk tiks izmantoti pagasta vajadzībām – skolēni redzēs, ka viņu ieguldītais darbs tiek novērtēts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)