Banner 980x90

VMD: Ugunsgrēks Talsu novada Valdgales pagastā varētu būt izcēlies kūdras ieguves rezultātā

Rīga, 18.jūl., LETA. Paaugstinātas bīstamības meža ugunsgrēks kūdras izstrādes purvā Valsts meža dienesta (VMD) Ziemeļkurzemes virsmežniecības uzraugāmajā teritorijā Talsu novada Valdgales pagasta Lielsalās varētu būt izcēlies kūdras ieguves rezultātā, pieļāva VMD.

VMD Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis aģentūrai LETA paskaidroja, ka izstrādes purvā ir ļoti daudz tehnikas vienību, un nav izslēgts, ka kādai no tām darbības rezultātā uzšķīlās dzirksteles, kas varēja izraisīt purva un meža aizdegšanos.

Viņš arī teica, ka pagaidām nav iespējams prognozēt, kad dzēšanas darbi, kas šajā vietā notiek jau gandrīz divdesmit stundas, beigsies. "Kad ugunsgrēks tiks ierobežots, būs zināma arī tajā cietusī platība, par ko pagaidām ir pāragri runāt," teica VMD pārstāvis.

VMD informēja, ka uz attiecīgā kūdras purva ugunsgrēka likvidācijas darbiem pirmais izsaukumu saņēma Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Tā kā ugunsgrēku nebija iespējams ierobežot, uz notikuma vietu devās arī VMD Ziemeļkurzemes virsmežniecības darbinieki.

"Dzēšanas darbus apgrūtina specifiskie apstākļi kūdras purvā, jo nav stingrs pamats, līdz ar to ir apgrūtināta tehnikas piekļuve degošajai vietai, tādēļ tika pieņemts lēmums piesaistīt meža ugunsgrēka dzēšanai Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopteru, kas veica dzēšanas darbus no gaisa un turpināja līdz tumsas iestāšanai," norāda VMD pārstāvji, piebilstot, ka ugunsgrēka ierobežošanas un likvidācijas darbi turpinās un arī trešdien, 18.jūlijā dzēšanas darbos iesaistījies NBS helikopters.

VMD visiem mežu apmeklētājiem - gan tiem, kuri dodas uz mežu strādāt, gan tiem, kuri brauc ogot vai makšķerēt, atgādina par nepieciešamību būt uzmanīgiem ar uguni.

Jau ziņots, ka otrdien, 17. jūlija vakarpusē Ziemeļkurzemes virsmežniecības uzraugāmajā teritorijā Talsu novada Valdgales pagasta Lielsalās izcēlās paaugstinātas bīstamības meža ugunsgrēks kūdras izstrādes purvā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)