Banner 980x90

Zivju pārstrādes uzņēmums "Rānda" pērn strādājis ar 165 219 eiro zaudējumiem

Ventspils, 8.maijs, LETA. Rojas novada zivju pārstrādes uzņēmums SIA "Rānda" pagājušajā gadā strādājis ar 275 323 eiro apgrozījumu, kas ir 1,9 reizes jeb par 47% mazāk nekā 2015.gadā, kad apgrozījums veidoja 519 942 eiro. 2016.gadu uzņēmums noslēdzis ar 165 219 eiro zaudējumiem, liecina uzņēmuma gada pārskats.

Kā teikts SIA "Rānda" vadības ziņojumā, iepriekšējais gads uzņēmumam nav bijis finansiāli veiksmīgs. Zaudējumus plānots segt no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas.

Sakarā ar nestabilo ekonomisko situāciju un sankcijām pret Krieviju uzņēmums jau 2015.gada janvārī pārtraucis pamatprodukcijas "Šprotes eļļā" ražošanu. 2016.gadā uzņēmums strādājis pie jauna produkcijas veida - kaltētas mencu ādas ar dažādām piedevām - ražošanas. Pērn sākts darbs arī pie mājdzīvniekiem paredzētas produkcijas ražošanas - oktobrī uzņēmumam izsniegta apliecība, kas ļauj ražot košļājamās rotaļlietas mājdzīvniekiem.

Uzņēmums atsācis darbu šī gada februārī, tajā nodarbināti 33 darbinieki. No Norvēģijas tiek vestas un apstrādātas svaigas mencu aknas. Uzņēmums ražo produktus "Mencu aknas" un "Mencu aknu krēms". Izstrādes procesā ir jauns produkcijas veids - lašu pastēte. Turpinās arī darbs pie jauna produkcijas veida - fritētām mencu ādām ar garšvielām.

Šopavasar "Rānda" piedalās izstādēs Polijā, Itālijā, Nīderlandē un Beļģijā, kur prezentē savu produkciju.

Uzņēmums produkciju realizē Vācijā, Izraēlā, Igaunijā, Polijā un ASV, bet nelielos daudzumos - arī Lietuvā, Ungārijā, Bulgārijā un Singapūrā. Vietējā tirgū produkcija tiek realizēta veikalu tīklos "Maxima Latvija", "Rimi Latvija", "Rs Skorpions", "Baltic Logistics Solutions".

SIA "Rānda" dibināta 1994.gadā. Uzņēmuma galvenais darbības veids ir zivju un zivju produktu pārstrāde un konservēšana. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 331 338 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir Oskars Grosmanis, liecina "Firmas.lv" informācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)