Banner 980x90

5 hobiji visai ģimenei laikā, kad jābūt mājās

shutterstock.com
shutterstock.com
Tā kā šajā grūtajā laikā galvenokārt nākas uzturēties mājās, ir svarīgi atrast veidus, kā, tam par spīti, jauki pavadīt laiku kopā ar savu ģimeni. Kā saka, katram mākonim ir zelta maliņa: mūsdienu cilvēki ir tik ļoti pieraduši teikt, ka "nav pietiekami daudz laika", un pēkšņi tā ir atliku likām. Tāpēc tieši tagad ir īstā iespēja radošām aktivitātēm, mācībām, spēlēm, kā arī laika un enerģijas veltīšanai saviem tuviniekiem. 

Vecākiem vairāk kā jebkad ir kļuvis svarīgi veltīt laiku ikdienas plānošanai kopā ar bērniem. Protams, ir ārkārtīgi grūti uzturēt rutīnu, ja visa diena tiek pavadīta mājās, tomēr te var nākt talkā strukturēta pienākumu un aktivitāšu grafika sastādīšana.

Kopīgi apmeklējiet pasaules interesantākos muzejus

shutterstock.comshutterstock.com

Lai gan pandēmijas rezultātā ceļošanas iespējas ir ļoti ierobežotas, virtuālo tūru klāsts līdz ar to ir paplašinājies: jūs kopīgi varat apmeklēt dažādas kultūras vietnes tiešsaistē, izmantojot, piemēram, Google Arts & Culture. Google sadarbojas ar vairāk nekā 2500 muzejiem un galerijām visā pasaulē, lai ikvienam un visiem sniegtu iespēju doties virtuālās ekskursijās un aplūkot interesantākos eksponātus ar tējas krūzi rokā. Muzeji, kurus iespējams apmeklēt virtuāli, ir Luvra Parīzē, Solomona Gugenheima muzejs Ņujorkā, Britu muzejs Londonā, Akropole Atēnās, Vatikāns Romā, kā arī daudzi citi.

Galda spēles, puzles un mīklas

shutterstock.comshutterstock.com

Nav nekā labāka par sarežģītu puzli vai veco labo galda spēli, kas, iespējams, krāj putekļus augšējos plauktos. Spēļu spēlēšana ģimenes lokā ir ideāls veids, kā pavadīt laiku kopā un ienest ikdienā papildu tiesu jautrības. Turklāt, ja mājās gala spēļu nav, tās noteikti ir iespējams iegādāties internetā!

Kopīga maltīšu gatavošana

shutterstock.comshutterstock.com

Pandēmijas un ierobežojumu laikā tu, ļoti iespējams, ļoti daudz laika pavadi, gatavojot maltītes sev un saviem tuviniekiem. Kāpēc gan neļaut šajā procesā piedalīties arī bērniem vai neiesaistīt procesā pārējos ģimenes locekļus? Protams, tas prasīs pacietību, tāpēc sākumā izmēģiniet vairākus vienkāršus, ātri pagatavojamus un interesantus ēdienus, kas garšos visiem – ceptus banānus ar šokolādi, šokolādes cepumus vai makaronu salātus. Ēdienu gatavošana kopā ir lielisks veids, kā nostiprināt ģimenes saites un vienlaikus apgūt jaunu vaļasprieku, turklāt – bērni šīs atmiņas glabās vēl ilgi!

Fiziskās aktivitātes

shutterstock.comshutterstock.com

Fiziskās aktivitātes, kā zināms, ne tikai uzlabo fizisko veselību, bet būtiski ietekmē arī garīgo veselību. Padari tās savās mājās par ikdienas rituālu, kurā iesaistās visa ģimene. Ja prātā nav aizķēries neviens vingrinājums vai arī ir slinkums sastādīt plānu pašam, nebēdā! Ir simtiem dažādu lietotņu un vietņu, tai skaitā arī bezmaksas, kas piedāvā vingrojumu nodarbības gan tiešsaistē, gan bezsaistē, jogu, pilates, dejas un daudz ko citu.

Amatniecība un rokdarbi

shutterstock.comshutterstock.com

Amatniecība un dažādi rokdarbi sniedz gandrīz bezgalīgas iespējas, kā jautri pavadīt laiku kopā ar ģimeni ierobežojumu laikā. Vietnēs Pinterest un Instagram ir ļoti daudz dažādu ideju iedvesmas rašanai, kā kopā ar bērniem veikt rokdarbus neatkarīgi no viņu vecuma vai interesēm. Turklāt vairāki no šiem projektiem lieti noderēs, lai apgūtu ko jaunu, mācītos risināt sarežģītus uzdevumus un problēmas, kā arī attīstīs sīko motoriku. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)