Banner 980x90

6 iemesli, kāpēc ceļojuma gultiņa būs noderīgs pirkums

Ceļojuma gultiņa varētu šķist vien lieki izdevumi, tāpēc daudzi vecāki pat nedomā par tās iegādi. Tomēr neskaitāmu vecāku pozitīvā pieredze visā pasaulē ir apliecinājusi, ka tieši šis reiz var būt viens noderīgs pirkums, kura veikšanu jaunie vecāki nenožēlo un neuzskata par nevajadzīgi iztērētu naudu, kā tas mēdz gadīties ar citām bērnu aprūpes lietām, kuras tā arī netiek izmantotas.

Lūk, daži galvenie iemesli, kāpēc ceļojumu gultiņa jums var būt noderīga dažādās situācijās un ilgu laiku.

Ērta guļvietas ārpus mājas
Vecākiem vairs nevienā situācijā, kad viņi dodas ārpus mājas arī nakšņot, nevajadzēs bažīties par to, vai būs kur droši un ērti izguldīt zīdaini vai pat trīsgadnieku. Ceļojuma gultiņa būs lieliska un droša guļvieta, ko var paņemt līdzi uz jebkuru vietu. Gultiņa ir kompakti saliekama un ieliekama auto bagāžas nodalījumā. Tajā mazais varēs gulēt ne tikai pa nakti, bet arī nosnausties pa dienu.

Drošā zonā, kur ievietot mazuli
Dodoties ciemos, ne vienmēr var zināt, kāda tajā vietā būs vide, cik tā būs draudzīga un ērta mazulim. Ja ierasts, ka zīdainim ļaujat mājās dzīvoties uz grīdas, tad ciemos tas arī var nebūt droši. Tādā gadījumā ceļojuma gulta kļūst par drošo zonu, kurā vienmēr mazuli var ielikt. Tā pasargās no mājdzīvniekiem, aukstas grīdas, nepārzināmas vides un iespējamajām traumām. 

Iespēja izguldīt mazos ciemiņus
Ja jums mājās ir ceļojuma gultiņa, bez raizēm par ērtībām vienmēr varat uzņemt ciemos draugus un radus, kuriem ir mazi bērni. Viņus varēs izguldīt ceļojuma gultiņā, kur viņi būs drošībā un jutīsies ērti. Arī viņu vecākiem nebūs jādomā par gultiņas ņemšanu līdzi. Varbūt viņiem nemaz nav savas ceļojuma gultiņas.

Rotaļu manēža, kurā var arī pagulēt
Ceļojuma gultiņa acumirklī var pārtapt arī par rotaļu manēžu, kurā ievietot bērnu, nesatraucoties, ka viņš pazudīs no redzesloka. Manēžā var ielikt rotaļlietas, grāmatiņas un ļaut kādu brīdi mazulim paspēlēties un pavadīt laiku ar sevi, kamēr vacāki paveic kādus svarīgus darbus – pagatavo ēst, izmazgā veļu, uzkopj māju utt. Ja rotaļu laikā mazulis turpat iemigs un nogulēs diendusu, tad viņš jutīsies ērti un nevajadzēs viņu pārvietot.

Būs aktuāla daudzus gadus
Standarta ceļojuma gultiņas ir gandrīz tikpat liekas kā koka redeļu gultiņas, tāpēc šādas ceļojuma gultiņas pielietojums būs aktuāls pat vairākus gadus, tur ērti jutīsies gan zīdainis, gan trīsgadnieks. Tā kā ceļojuma gultiņa netiek lietota tik intensīvi, tad tā var labā stāvoklī saglabāties arī priekš nākamajiem bērniem, varbūt to var atdot tālāk lietošanā radiem vai draugiem. Tāpēc šis ieguldījums sevi patiešām atpelnīs. 

Lielāki bērni tajā var ierīkot savu "fortiņu"
Arī tad, kad bērni it kā izauguši no vecuma, kad izmanto ceļojuma gultiņu, tomēr tā viņiem var būt noderīga. Pirmsskolas vecumā bērniem patīk ierīkot mājiņas un "fortiņus", kur salikt mantas, sarunāties, pavadīt laiku vienatnē. Ceļojuma gultiņu var arī pārveidot šādam nolūkam. Īpaši noderīgs būs modelis, kam ir sānos ar rāvējslēdzi atveramas durtiņas, kas atvieglos iekļūšanu un izkļūšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)