Banner 980x90

Aizturot personas par laupīšanu, Kurzemē policija atklāj marihuānas audzētavu

Rīga, 22.febr., LETA. Policija, veicot izmeklēšanu un aizturot personas par janvārī Talsu novadā pastrādātu laupīšanu, atklājusi marihuānas audzētavu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Signe Šteinberga.

Viņa stāstīja, ka 12.janvārī Balgales pagastā, kādās mājās, ieradušās divas personas maskās un nodarījušas miesas bojājumus vīrietim, šīs mājas iedzīvotājam, kā arī nolaupījušas marihuānu un pneimatisko šaujamieroci.

Veicot notikuma vietas apskati, atklājies, ka viena telpa mājā ir ierīkota kā marihuānas audzētava. Policijas darbinieki no šīs telpas izņēma marihuānas audzēšanas ierīces un 16 marihuānas augiem līdzīgus stādiņus, kā arī augu sēklas. Par šo faktu tika sākts kriminālprocess par marihuānas audzēšanu.

Turpinot veikt neatliekamās izmeklēšanas darbības, noskaidrots, ka viena no personām, kas veica laupīšanu, uzturas Ventspilī, kādā privātmājā. Policijai šai vietā veicot kratīšanu, izņemti 43 izžāvēti marihuānai līdzīgi augi, sasmalcināta marihuānai līdzīga viela, kā arī nolaupītie priekšmeti un lietiskie pierādījumi par laupīšanas fakta veikšanu. Kopumā izņemti 510 grami marihuānas, informēja Šteinberga.

Saistībā ar šo notikumu policijā ir sākti kopumā trīs kriminālprocesi - par laupīšanu, par marihuānas audzēšanu, kā arī par narkotisko vielu glabāšanu.

Aizturētas trīs personas - 1979.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš ir ticis sodīts, viņam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Aizturēti arī 1996.gadā un 2000.gadā dzimuši vīrieši, kuriem piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Izmeklēšanas gaitā ir noskaidrots, ka laupītāju mērķis bija iegūt savā īpašumā izaudzēto marihuānu un, iespējams, realizēt to.

Izmeklēšanas darbs sāktajos kriminālprocesos turpinās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)