Banner 980x90

Aizvadīts "Sporta laureāts 2015" Talsos 

Publicitātes foto
Publicitātes foto

12.decembrī Talsu sporta hallē notika tradicionālais Talsu novada sportistu, treneru, sporta skolotāju un citu sporta entuziastu godināšanas pasākums ''Sporta laureāts 2015''.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Ivonna Vicinska, pasākums norisinās jau piekto gadu. Šoreiz Talsu novada pašvaldības apbalvojumi sportā tika pasniegti 11 nominācijās.

Sarīkojuma ievaddaļā Talsu novada pašvaldības Kultūras, sporta un tūrisma centra sporta speciālists Aivars Pekmans viesojās stilizētā sporta studijā, kur sniedza ieskatu par novada sportistu un komandu sasniegumiem 2015.gadā. Pēcāk tika dots vārds Talsu novada domes priekšsēdētājam Aivaram Lācarum, kurš sportistiem novēlēja arī ikdienā nezaudēt sportisko azartu, cīņassparu un neizsīkstošu tiekšanos pēc jauniem sasniegumiem. "Lai mūsu novada karogu redz ne tikai Latvijā, bet arī visā pasaulē!" viņš vēlēja.

Nominācijā "Labākais sportists" šogad apbalvots basketbolists Jānis Strēlnieks, kurš, spēlējot Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvā, palīdzējis komandai izcīnīt 8.vietu Eiropas čempionātā basketbolā.

Par "Labāko sportistu tehniskajos sporta veidos" atzīts Ivars Miķelsons, kurš ieguvis 1.vietu Baltijas kausa "Cross Country" veterānu klasē.

Talsu novada pašvaldības apbalvojumu "Labākā komanda" šogad saņēma kērlinga komanda "TKK/Bremanis" par izcīnīto 1.vietu Latvijas junioru vīriešu čempionātā un 1.vietu I Baltijas junioru čempionātā.

2015.gada "Labākais treneris" Talsu novadā ir Mārcis Štrobinders, kurš pašvaldības apbalvojumu saņēma par pašaizliedzīgu trenera darbu. Vairāki M. Štrobindera audzēkņi ir iekļauti gan Latvijas Olimpiskās vienības, gan Latvijas jauno vieglatlētu komandā.

Talsu novada "Cerība sportā" šogad ir Kristers Ansons. Šādu apbalvojumu viņš ieguvis par nozīmīgiem rezultātiem Latvijas Jaunatnes olimpiādē, Latvijas čempionātā un Cerību kausa izcīņas sacensībās, kā arī iekļaušanu Latvijas riteņbraukšanas izlases sastāvā.

Talsu novada pašvaldības apbalvojums "Cerība sportā" tika piešķirts arī Laurai Bernātei un Ričardam Šteinfeldam par iegūto 6.vietu pasaules sporta deju čempionātā junioru II grupā standartdejās.

Katru gadu tiek apbalvoti arī tie aktīvie novadnieki, kuri ar savu enerģiju un gribasspēku ir atstājuši neizdzēšamu nospiedumu Talsu novada sporta dzīvē.

2015.gada "Entuziasts sportā" ir Ingrīda Indola, kura 35 sezonas ir vadījusi iedzīvotāju veselības grupu nodarbības.

Savukārt apbalvojumu "Mūža ieguldījums sportā" ieguva Antons Kivlenieks par ilggadēju un pašaizliedzīgu iesaistīšanos Talsu novada sporta norisēs jau kopš 1953.gada, daudzu Latvijā zināmu sportistu izaudzināšanu un dažādu sporta pasākumu radīšanu, tostarp arī Kurzemes mēroga sporta pasākuma organizēšanu pensionāriem.

Talsu novada "Paraugs sportā" šogad ir Arkādijs Bajārs, kurš šo apbalvojumu saņēmis par pašaizliedzīgu darbu basketbola trenera amatā, izaudzinot jaunos basketbolistus – izlašu dalībniekus U16, U18 grupām, kā arī Latvijas vīriešu basketbola izlases dalībniekus.

Par pašaizliedzīgu darbu ar skolēniem, interesantu un daudzveidīgu sporta stundu sagatavošanu un pasniegšanu apbalvojumu "Labākais sporta skolotājs" saņēma Linda Jansone.

Bet 2015.gada "Sporta atbalstītājs" ir SIA "RK Betons", kurš sniedzis ilggadēju atbalstu Talsu basketbola komandām, lai tās spētu piedalīties Rietumu un Kurzemes radio līgā.

Sporta titulu ieguvēju vārdi katru gadu tiek ierakstīti īpaši izveidotā Sporta laureātu goda grāmatā – arī šogad tradīcija tika turpināta. Atzīmējot konkursa piecgadi, klātesošos priecēja arī krāšņa torte. Pasākumā tika pasniegti arī Latvijas Sporta veterānu savienības apbalvojumi. Atzinību par mūža ieguldījumu sportā saņēma zolītes entuziasts Kārlis Reimats.

Pekmans noslēgumā pateicās visiem sportistiem par sadarbību un atsaucību vairāku gadu garumā, kā arī visiem palīgiem par atbalstu pasākuma rīkošanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)