Banner 980x90

Bijušais Talsu domes vadītājs aicina izvērtēt Juridiskās nodaļas vadītājas atbilstību amatam

Rīga, 11.okt., LETA. Bijušais Talsu novada domes vadītājs un tagadējais deputāts Edgars Zelderis (Mēs - Talsiem un novadam) aicina domi izvērtēt Juridiskās nodaļas vadītājas Guntras Tālbergas atbilstību amatam.

Zelderis aģentūrai LETA pauda viedokli, ka domes Juridiskās nodaļas vadītāja neprofesionāli pārstāvējusi pašvaldības intereses Kuldīgas rajona tiesā, kur skatīta Talsu novada pašvaldības civilprasība pret iepriekšējo izpilddirektoru Aldi Vilsonu par zaudējumu vairāk nekā 5000 eiro apmērā piedziņu saistībā ar pašvaldībai neizdevīga līguma noslēgšanu.

Deputāts mudina domi gan izvērtēt Tālbergas atbilstību ieņemamajam amatam, gan arī ierosināt disciplinārlietu.

Kā skaidro Zelderis, Vilsona noslēgtajā pašvaldībai neizdevīgajā līgumā noteiktā zemes nomas maksa ievērojami pārsniedza likumā noteikto ierobežojumu 6% gadā no zemes kadastrālās vērtības - tā bijusi desmit reizes lielāka jeb 60% gadā no zemes gabala kadastrālās vērtības, tā pārkāpjot likumā "Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās" noteikto, ka zemes nomas maksa nosakāma ne vairāk kā 6% gadā no zemes kadastrālās vērtības.

Deputāts uzskata, ka esošā Talsu novada domes vadība apzināti izvairās no pašvaldības interešu aizsardzības un veic pretrunīgas darbības, lai panāktu civillietas izbeigšanu un pašvaldībai nodarītie zaudējumi netiktu piedzīti.

Tāpēc Zelderis lūdz nodrošināt profesionālu pašvaldības kā prasītāja pārstāvi izskatāmajā civillietā un veikt visas nepieciešamās darbības, tajā skaitā uzturēt prasību tiesā, lai pašvaldībai nodarītie zaudējumi tiktu piedzīti no Vilsona.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)