Banner 980x90

"BILDĒS" kopprojektus veidos mūziķi un radošās personības

Sestdien, 24. novembrī, Spīķeru koncertzālē notiks "BILDĒS" sevi pieteikušo GRUPU un RADOŠO PERSONĪBU kopprojektu koncerts." Koncertu vadīs aktieris Andris Morkāns.

Mākslas un mūzikas festivāls "BILDES" jau no pirmsākumiem ir apliecinājums tam,  ka talantam nav robežu, mudinot māksliniekus iemēģināt muzicēšanu, savukārt mūziķiem – iemēģināt roku vizuālajā vai tēlotājmākslā. Dažādu mākslu pārstāvji satiekas tradicionālajā "BILŽU"  nometnē un arī koncertā, kurā kopā uzstājas "BILŽU" vidējās grupas un RADOŠĀS PERSONĪBAS – mākslinieki, aktieri, režisori, raidījumu vadītāji un citu profesiju pārstāvji. 

"BILDĒS" sevi pieteikušo GRUPU un RADOŠO PERSONĪBU kopprojektu koncertā" uzstāsies – Lauris Bush & Chaula.tv raidījumu vadītājs Ēriks Saksons, "Matek" & teātra trupas "Kvadrifrons" aktieris un režisors Reinis Boters, "Mēnessputni" & pasākumu vadītājs Gatis Smidrovskis, "Kanisaifa" & horeogrāfs Agris Daņiļevičs, "Raiņa iela 11" & aktieris Andris Morkāns, "Strapon" & Dailes teātra aktrise Lelde Dreimane un dzejnieks Meistars.

Chaula.tv raidījumu vadītājs Ēriks Saksons saka:  "Ar festivālu "BILDES" esmu iepazinies trīsreiz. Pirmoreiz - 2006. gadā, kad nācu uz Rīgas Kongresu namu atbalstīt savus draugus, tolaik "jauno grupu" – "Oranžās Brīvdienas". Otro reizi ar festivālu iepazinos gandrīz 10 gadus vēlāk, jau kā festivāla informatīvais atbalstītājs. Ļoti augstu vērtēju, ka šogad ar festivālu varēšu iepazīties jau trešo reizi – šoreiz kā dalībnieks, lieliskā projektā. Uz skatuves kāpšu ar, manuprāt, vienu no jauno laiku talantīgākajiem ģitāristiem Arturu Liedi un dziedātāju Lauri Busuli."
Savukārt Lauris Bush atklāj, ka ar festivālu "BILDES" ir viena vecuma, tāpēc ikreiz uzstāšanās festivālā ir kā savdabīgs atskaites punkts viņam pašam. Lauris festivālā uzstāsies jau sesto reizi. 

Uģis Jankas, grupas "Strapon" vokālists, stāsta: "Festivālā "BILDES" pirmo reizi uzstājāmies pagājušajā gadā kopā ar Raimondu Lagimovu jeb Dambi. Uzstāšanās bija ļoti forša, tāpat kā iespēja parunāt ar Dambi par dažādām lietām, ceram uz līdzīgi pozitīvu pieredzi arī šajā gadā. Mēs, "Strapon", esam tieši cilvēki un mēs spēlējam tiesu mūziku. Vai tā būtu smaga, vai vieglāka, jebkurā gadījumā šī mūzika nāk no mūsu sirds. Mūzikā ieguldām ļoti daudz savas enerģijas un cenšamies enerģiju atraisīt arī klausītājos. Šogad gatavojam savu priekšnesumu kā mazu uzvedumu kopā ar savu labu draugu dzejnieku Meistaru un aktrisi Leldi Dreimani."

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/events/event/64937

Festivāla ietvaros Rīgas Kongresu namā notiks "JAUNO GRUPU un BILŽU VETERĀNU kopprojektu koncerts" (30. novembrī), "Koncerts BĒRNIEM" (1. decembrī), "BILŽU VETERĀNU koncerts" (1. decembrī).

Festivālu atbalsta: Rīgas dome, "Danske Bank", t/c "Spice", "Pata kokmateriāli". Informatīvie atbalstītāji: "Radio SWH", draugiem.lv, inbox.lv, "apriņķis.lv", "Privātā Dzīve", "Rīga TV24", "Pilsēta 24", "Chaula TV", "1188", "Mūzikaspasaule.lv", "KultūrasVēstis.lv", "Parmuziku.lv".

Papildu informācija par koncertiem: "BILŽU BIROJS", tālr. nr. 29282866, e-pasts: bildes@bildes.lv.

Noderīgas saites:

Festivāla mājaslapa: www.bildes.lv
Festivāla profils Facebook: www.facebook.com/FestivalsBildes
Festivāla profils YouTube: www.youtube.com/user/Bildes2011

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)