Banner 980x90

Iespējams, ļaus par velti izcirst vairāk nekā 50 hektārus meža

Talsu novada pašvaldība par baltu velti uzdāvinājusi uzņēmumam SIA "Meraks" koksni no 50 hektāru lielas meža platības sanitārajām un kopšanas cirtēm, apgalvo ziņu portāls pietiek.com, atsaucoties uz lasītāju iesūtītajiem dokumentiem. Pašvaldība gan apgalvo, ka dokumenti neataino pilnīgu ainu, taču nekādas papildus noslēgtas vienošanās nespēj uzrādīt.

Pietiek.com rīcībā nonācis Talsu novada pašvaldības izpilddirektora Alda Vilsona parakstīts sadarbības līgums ar SIA "Meraks" par vairāk nekā 50 hektāru meža izstrādi (sanitārās un kopšanas cirtes). Līgums paredz, ka izpildītājam - SIA "Meraks" ir tiesības paturēt savā īpašumā veikto darbu rezultātā iegūto materiālu, tātad koksni. Eksperti lēš, ka pēc pieticīgākajiem aprēķiniem uzņēmums iegūtu koksni simt tūkstošu eiro vērtībā, un šī nauda saskaņā ar vienošanos nenonāks pašvaldības budžetā.

Talsu novada izpilddirektors Aldis Vilsons sarunā ar Pietiek.com aizbildinājies, ka viņš tikai parakstījis līgumu, bet to sagatavojot Komunālā nodaļa, un ieteica sazināties ar šīs nodaļas speciālisti Kristīni Bloku. Tā savukārt paziņoja, ka līgumam it kā esot pielikumi un grozījumi, kuros šis punkts izņemts ārā un noslēgts līgums, kas paredz, ka firma iegūto koksni atdod pašvaldībai, savukārt pašvaldība maksā par meža sanitārajām un kopšanas cirtēm.

Taču, tā kā pašvaldības pārstāvji nevarēja uzrādīt konkrētus dokumentus un līgumu pielikumus, kas to apstiprinātu, pietiek.com vērsies ar iesniegumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, aicinot šo gadījumu izpētīt sīkāk.

Bet Talsu novada pašvaldība, atsaucoties uz šo publikāciju, norāda, ka rakstā nekorekti interpretēts Talsu novada pašvaldības noslēgtais līgums ar SIA "Meraks" un nepilnīgi pārpublicētas pašvaldības pārstāvju sniegtās atbildes, taču pašvaldība pauž gatavību sadarboties ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju, ja tas būs nepieciešams.

17.aprīlī Talsu novada domes deputāti šo jautājumu par Talsu novada pašvaldībai piederošo mežu īpašumu apsaimniekošanu virzīja izskatīšanai Tautsaimniecības komitejā 2014.gada 19.maijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)