Banner 980x90

Jau decembrī varētu sākties ūdenssaimniecības sakārtošanas darbi

"Mūsu vēlme ir sākt strādāt pēc iespējas ātrāk, lai virkni darbu paspētu veikt vēl pirms sala," tā pirms līguma parakstīšanas sapulcē norādīja SIA "Ostas celtnieks". Pats līgums par ūdenssaimniecības projekta otrās kārtas būvdarbu veikšanu tiks parakstīts šīs nedēļas laikā, pilsētas informācijas portālam Talsi24.lv ziņo uzņēmums "Talsu ūdens".

Būvdarbus veiks SIA "Ostas celtnieks", bet kā apakšuzņēmējs darbosies vietējā pilnsabiedrība "Talsu partneri". Darbu uzsākšanu, kas bija paredzēta jau rudens sākumā, aizkavēja no SIA "Talsu ūdens" neatkarīgi faktori – tai skaitā viena no būvdarbu iepirkuma pretendentiem iesniegtā sūdzība Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Pašlaik ūdenssaimniecības projekta otrās kārtas būvdarbu sākums atkarīgs, no tā, cik operatīvi tiks saņemta būvatļauja. Tikmēr SIA "Geo Consultants", kas veiks būvuzraudzību, jau uzdevis SIA "Ostas celtnieks" izstrādāt laika grafiku, plānoto ielu secību un programmu, kā plānots veikt darbus ziemas laikā un līdz cik zemai temperatūrai darbi varētu notikt. Tāpat būvuzraugs iesaka uzņēmējam jau pašlaik sagatavot smiltis un uzglabāt tās, piemēram, kādā angārā, lai aukstajā laikā nebūtu nekādu šķēršļu, kas ietekmētu projekta realizāciju.

SIA "Talsu ūdens" tehniskais direktors Uldis Vērdiņš arī piebilst, ka jāpiedomā, kuras ielas būs pirmās, lai, uznākot salam, nebūtu problēmu darbus pārtraukt un atjaunot satiksmi šajās vietās. Lai gan šoreiz vairums darbu nav paredzēti pilsētas maģistrālajās un galvenajās ielās, daļa notiks arī tuvāk centram - tāpēc, veidojot laika grafiku, būvnieki ņems vērā, lai rakšanas darbi neietekmētu pilsētas lielākos pasākumus 2015.gadā.

Projektā "Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Talsos, II kārta" tiks veikta ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana dažādās Talsu pilsētas daļās. Kopumā paredzēts izbūvēt 3058 metrus ūdensapgādes un 2942 metrus kanalizācijas tīklus. Pēc darbu pabeigšanas centralizētajai ūdensapgādei un kanalizācijai varēs pievienoties vēl ap 300 jaunu klientu. Projektu finansē Eiropas Savienība, bet administratīvās, finanšu un tehniskās vadības uzraudzību nodrošina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Paredzēts, ka ūdenssaimniecības projekta otrās kārtas darbiem jābūt pabeigtiem 2015.gada jūnija beigās, taču, tā kā būvniecību nevarēja sākt paredzētajā laikā, SIA "Talsu ūdens" lūgs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai projekta termiņa pagarinājumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)