Banner 980x90

Jau šonedēļ notiks Dižmāra un Talsu draugu dienas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
No 12. līdz 14.augustam Talsos notiks Talsu draugu dienas Prieņu (Lietuva) zīmē, bet 13.augustā – tradicionālais Dižmāras gadatirgus. 13.augustā plkst.22.00 brīvdabas estrādē "Sauleskalns" būs vienīgā iespēja Kurzemē klātienē vērot pasaules populārāko kinofilmu un mūziklu brīvdabas koncertšovu "Tā nav dzīve, tas ir kino". Muzikālo baudījumu papildinās vizuālais krāšņums, ko sniegs no 12. līdz 14.augustam Talsos notiekošais gaisa balonu festivāls.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikācijas speciāliste Inita Fedko, Talsu draugu dienas apmeklēs novada ārvalstu sadarbības partneri no Igaunijas (Sāres novads), Lietuvas (Prieņu rajons), Turcijas (Alānijas pilsēta), Dānijas (Lejres pašvaldība), Gruzijas (Telavi pašvaldības), Zviedrijas (Sederčepingas pašvaldība), Krievijas (Ščolkovas rajons) un Moldovas (Orhejas pašvaldība).

Jau 12.augusta vakarā ar brīvdabas koncertu Stendē, tiks ieskandinātas Talsu draugu dienas, šoreiz – Prieņu (Lietuvas) zīmē. Plkst.18.00 Stendes brīvdabas estrādē skatītājus priecēs Prieņu rajona vidējās paaudzes tautisko deju kolektīvs "Ringis" (vadītāja Raimundas Markūnas) un Prieņu "Žiburis" ģimnāzijas vokālais ansamblis (vadītāja Roma Ruočkiene), kas sadancos un sadziedās ar Stendes amatiemākslas kolektīviem – vīru vokālo ansambli "Stende" (vadītājs Armands Ulmanis) un vidējās paaudzes tautisko deju kolektīvu "Teika" (vadītāja Liene Konopacka un Indra Nolendorfa).

Pēc tam būs iespēja vērot dokumentālo filmu par motokrosa vēsturi Talsu novadā "Motors rūc cauri gadiem" un atpūsties zaļumballē.

13.augustā Pilsētas laukumā skatītāji varēs vērot Lietuvas Prieņu kolektīvu, kā arī pašmāju un viesmākslinieku priekšnesumus, un izgaršot Lietuvas tradicionālos ēdienus un dzērienus. Prieņu nacionālā muzeja darbinieces apmeklētājus iepazīstinās ar vaska sveču liešanas mākslu, tautisko jostu aušanu un pankūku gatavošanas prasmēm.

Gaidāms arī gaisa balonu festivāls, un labvēlīgos laika apstākļos būs iespēja vērot lidojumus pār pilsētu, bet vēlāk – "vakara spīdēšanu" un "degļu uguns šovu".

Talsu novada iedzīvotāji gaisa balonu festivāla laikā aicināti būt saprotoši, ja nākas pieredzēt kādu neparedzētu gaisa balonu nosēšanos, kā arī parūpēties par mājdzīvniekiem, kurus lidošanas troksnis varētu biedēt.

13.augustā plkst.22.00 brīvdabas estrādē "Sauleskalns" būs koncertšovs "Tā nav dzīve, tas ir kino". Tas priecēs skatītājus ar dažādu žanru – detektīvu, piedzīvojumu, šausmu, vēsturisko un dokumentālo filmu, komēdiju, melodrāmu, kino mūziklu, Padomju Savienības laika filmu, latviešu kino zelta fonda filmu un seriālu – melodijām, kam ikviens varēs dungot un dziedāt līdzi.

Pēc koncertšova sāksies bezmaksas balle ar Daini Skuteli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)