Banner 980x90

Kurzemē 12 gadus veca meitene salauž kāju slēpojot

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

26.janvārī uz slidenajām ielām un ietvēm dažādas traumas guvuši 45 cilvēki, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Izsaukumi bijuši no visiem Latvijas reģioniem, bet visvairāk izsaukumu - 30 - bijis Rīgā. Visi cietušie nogādāti slimnīcā.

Traumas, pakrītot uz slidenajām ietvēm un ielām, guvuši cilvēki vecumā no 12 līdz 85 gadiem, un vairumā gadījumu cietušas sievietes. Krītot gūti roku un kāju lūzumi, plecu traumas, kā arī atsevišķos gadījumos gūtas galvas traumas, bet vienā gadījumā ir bijušas aizdomas par mugurkaula skriemeļu bojājumu.

Ar ķermeņa atdzišanu un apsaldējumiem slimnīcā vakar nogādāti pieci cilvēki vecumā no 42 līdz 70 gadiem, un vairumā gadījumu tie bijuši vīrieši. Apsaldējumus un ķermeņa atdzišanu cietušie guvuši, ne tikai guļot uz ielas, bet arī mitinoties neapsildītās telpās.

Neskatoties uz to, ka iestājies atkusnis, cilvēki joprojām izmanto arī slēpošanas kalnu piedāvājumus. Tā Kurzemes reģionā mediķu palīdzība bijusi nepieciešama 12 gadus vecai meitenei, kura, slēpojot no kalna, kritusi un guvusi kājas lūzumu.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1407 izsaukumiem, no tiem 231 bijis saistīts ar dažāda veida traumām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)