Banner 980x90

Kurzemē lūdz sākt kriminālvajāšanu pret trijiem vīriešiem par zādzībām no garāžām

Rīga, 7.maijs, LETA. Kurzemē lūdz sākt kriminālvajāšanu pret trijiem vīriešiem par zādzībām no garāžām, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Šā gada janvārī VP saņēma informāciju par to, ka Talsu novadā ir notikušas zādzības no garāžām, kā rezultātā cietušajiem tika radīti aptuveni 1000 eiro liels materiālais zaudējums. Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturētas trīs personas, dzimušas 1980. un 1988.gadā. Patlaban Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Visas trīs zādzības ir notikušas janvārī - Talsos un Lībagu pagastā. Vienā no zādzībām, kura notikusi Talsos, no neaizslēgtas garāžas tika nozagts krūmgriezis, leņķzāģis, benzīna motorzāģis un alpīnisma ekipējuma sastāvdaļas, radot cietušajam 620 eiro lielus materiālos zaudējumus.

Otrajā zādzības gadījumā, kurš arī noticis Talsos, no garāžas tika nozagts trimmeris, motorzāģis, leņķa slīpmašīna un elektriskā urbjmašīna, radot cietušajam 260 eiro lielus materiālos zaudējumus. Trešajā zādzībā Lībagu pagastā zagļu guvums bija motorzāģis 200 eiro vērtībā.

Izmeklēšanā tika iegūti pierādījumi tam, ka 1988.gadā dzimis vīrietis ir piedalījies visās trīs zādzībās, savukārt viņa vienaudzis - divās, bet 1980.gadā dzimis vīrietis - vienā. Abiem 1988.gadā dzimušiem vīriešiem ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Visi vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par mantiska rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un tikuši sodīti.

Konstatēts, ka divos gadījumos garāžās nebija aizslēgtas, kas atviegloja darbu zagļiem. Izmeklēšanā tika noskaidrots, ka viens no trim vīriešiem iepriekš ir novērojis situāciju teritorijās Talsu novadā, vēlāk ar papildspēkiem atgriežoties īpašumos, kur garāžas netiek slēgtas ciet. Nozagtās mantas bija plānots tālāk pārdot un nodot lombardos, kas vīriešiem arī izdevies, taču VP lielu daļu no nozagtajām mantām ir atguvusi atpakaļ un atdevusi īpašniekiem.

Vīriešiem tiek inkriminētas apsūdzības par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Soda apmēru noteikts tiesa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)