Banner 980x90

Kurzemē vairāki mazi bērni guvuši ķermeņa apdegumus

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Trešdien, 16.martā mediķu palīdzība bijusi nepieciešama vairākiem maziem bērniem, kuri guvuši vai nu termiskus, vai ķīmiskus ķermeņa apdegumus, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā.

Ķīmisku apdegumu guvis kāds trīs gadus vecs puisītis, kurš spēlējies ar veļas pulvera kapsulu, kas plīsusi un iekšā esošais šķidrums nokļuvis bērnam uz sejas un acīs. Bērniņš slimnīcā nogādāts ar acs ķīmisku apdegumu.

Kurzemē pusotru gadu veca meitene uzgāzusi sev virsū trauku ar karstu ūdeni, gūstot vienas ķermeņa puses termisku apdegumu. Bērnam applaucēta ķermeņa viena puse no zoda līdz pat kājām, turklāt apdegums ir gan priekšpusē, gan mugurpusē. Tomēr šajā gadījumā vecāki rīkojušies ļoti pareizi - līdz mediķu ierašanās brīdim uz apdedzinātajām vietām tecināts vēss ūdens.

Tāpat Kurzemē karstu ūdens krūzi sev uzgāzis gadu un trīs mēnešus vecs zēns. Viņam karstais ūdens radījis krūškurvja termiskus apdegumus. Latgales reģionā divus gadus veca meitenīte apgāzusi krūzi ar karstu dzērienu, gūstot sejas, rokas un kājas termiskus apdegumus.

Mediķi vērš uzmanību, ka pieaugušajiem ir ļoti svarīgi parūpēties par to, lai bērni nepiekļūst sadzīves ķīmijai, medikamentiem un karstiem šķidrumiem, jo maziem bērniem, kuriem ir sācies pasaules izzināšanas periods, nedroša vide mājās var būt traumatiska.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)