Banner 980x90

Mērsragā aizvadītas meistaru sacensības makšķerēšanā

Sestdien, 28.septembrī Mērsraga kanālā notika Mērsraga kausa izcīņa pludiņmakšķerēšanā meistaru klasē. Sacensības atšķirībā no tautas klases, kur makšķernieki var brīvi pārvietoties gar ūdenstilpni loma meklējumos atšķiras ar to, ka sportisti makšķerē ierobežotā ūdenstilpnes garumā - 10 metros katrs, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Mērsraga novada sporta organizators Ivars Indruškevičs.

Vieta, jeb sektors tiek izlozēts un atkarībā no izlozētās vietas specifikas makšķerniekam jāparāda visa sava meistarība un jāliek lietā sava pieredze, lai spētu pielāgoties izlozētajai vietai nosakot gan vietas dziļumu, gan straumi, gan citas ūdenstilpnes īpatnības. Sacensības tika organizētas divos posmos, katrs posms ilga trīs stundas.

"Sacensībām pieteikušies kupls pulks šī sporta veida cienītāju, pavisam sešpadsmit. Dalībnieki ceļu mērījuši gan no tālā Priekules novada, gan no kaimiņiem Talsu novada, gan Kuldīgas. Protams, piedalījās arī mūsu vietējie makšķernieki. Agri no rīta pēc pieteikumu iesniegšanas un izlozes sportisti steidza ieņemt savus izlozētos sektorus un veikt visus nepieciešamos priekšdarbus. Cits attīrīja krastu no traucējošajām niedrēm, cits veica gultnes izpētes darbus. Daži pat pamanījās saslapināt kājas un apģērbu, bet neskatoties uz sīkām neveiksmēm visi bija noskaņoti optimistiski un bija pirms starta uztraukuma pārņemti. Īsi pirms starta tiek dota atļauja zivju piebarošanai un katrs sava sektora robežās ūdenī raida pēc sev vien zināmas receptes gatavotas barības bumbas," par sacensību norisi stāsta Ivars Indruškevičs.

Pirmajā posmā bijuši dzirdami gan priecīgi izsaukumi, izvelkot lomu, gan dziļš klusums, visiem iegrimstot saspringtā gaidīšanā, kad zivs beidzot pieķersies. "Zivis kanālā ir ļoti maz, tādēļ katrai ir liela nozīme kopvērtējuma sadalei. Pārsvarā gan ķerās tikai "stagari", ko vīri piktodamies meta atpakaļ kanālā, jo vērtēšanai tos nepieņem," stāsta Indruškevičs.

Pēc pirmā posma makšķernieki nodeva savus lomus tiesnešu ziņā. Lai gan zivis nebija makšķerniekus pārāk lutinājušas, noskaņojums visiem bija labs un bija dzirdami makšķernieku joki, kas ļāva dalībniekiem uzņemt spēkus pirms došanās noslēdzošajā cīņas otrajā posmā.

Noslēdzoties sacensībām un nosverot iegūtos lomus noskaidrojas, ka pirmais un Mērsraga kausa ieguvējs ir Normunds Kleinbergs no Kuldīgas, otro vietu iegūst Talsu novada makšķerētājs Juris Bleiders, bet trešajā vietā Aigars Rudziks no Talsu novada.

Lielāko zivi no kanāla izvilināja Edgars Jaunzemis no Priekules novada – tās svars bija 0,130 kg. 

No Mērsraga dalībniekiem vislabākais izrādījās Viktors Sibiļevs, ierindojoties astotajā vieta. Bet vienīgā sieviete, kas piedalījās sacensībās, Marika Valdmane saņēma zelta medaļu sieviešu konkurencē. Savukārt sacensību jaunākais dalībnieks Guntis Dakstiņš savā īpašumā ieguva jaunu makšķerkātu.

Sacensību tiesneši bija Ivars Indruškevičs un Oskars Apsītis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)