Banner 980x90

Nākamais "Tehniskās apskates nakts" pasākums - Talsos

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 13.augustā, Talsu Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) nodaļā, Fr. Blumbaha ielā 9 no plkst.18.00 līdz 02.00 notiks "Tehniskās apskates nakts" pasākums. Tā devīze – "Mēs par drošu auto!".

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja CSDD Sabiedrisko attiecību daļa, līdzīgi pasākumi šogad notiks Daugavpils (20.augustā) un Rīgas (27.augustā) CSDD nodaļās, savukārt Gulbenē "Tehniskās apskates nakts" ar lielu cilvēku interesi jau aizvadīta 29.jūlijā, kad bezmaksas diagnostika tika veikta 106 spēkratiem.

"Tehniskās apskates nakts" pasākuma nolūks ir mudināt autobraucējus piedalīties ceļu satiksmē ar drošiem un tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem, lai neapdraudētu ne savu, ne arī citu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību.

Pasākuma laikā Talsu tehniskās apskates stacijā bez maksas būs pieejama vieglo automobiļu tehniskā stāvokļa diagnostika. Atkarībā no diagnostikas rezultātiem būs iespējams saņemt CSDD pakalpojumu par tehnisko apskati, veicot nepieciešamos maksājumus kasē.

Šā gada jaunums - Gulbenes, Talsu un Daugavpils CSDD nodaļās bezmaksas auto diagnostiku var veikt tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Šādā veidā mēs gribam rūpēties par mūsu klientiem - samazināt gaidīšanas laiku rindā un dot iespēju vairāk laika veltīt arī citām Tehniskās apskates nakts aktivitātēm. Pierakstīties var, izmantojot CSDD e-pakalpojumus (e.csdd.lv), vai arī autovadītājam ierodoties CSDD nodaļās. Iepriekšējā pierakstīšanās Talsu Tehniskās apskates naktij uzsākta jau 1.augustā.

Cilvēki ir pieteikušies tehniskās apskates naktij, bet viņu plāni nereti mainās. Tādēļ CSDD lūdz – gadījumā, ja auto īpašnieks netiek uz "Tehniskās apskates nakti", informēt par to, izmantojot e-pakalpojumus, kā arī CSDD nodaļās (klātienē). Šāda informācija jau tiek saņemta, tādēļ ik pa brīdim parādās jaunas iespējas pieteikties bezmaksas auto diagnostikai Talsos. Lūgums sekot līdzi informācijai e.csdd.lv sadaļā "Tehniskās apskates nakts pieraksts".

Bezmaksas diagnostika tiks piedāvāta tikai vieglajiem auto ar pilnu masu līdz 3,5 tonnām, motocikliem diagnostika netiks veikta.

Talsos pērn tika pārbaudīti 28 611 automobiļu. Dienā Talsu tehniskās apskates stacija vidēji apkalpo 114 klientu. Ar pirmo reizi tehnisko apskati Talsos iziet 51,5% automobiļu (Latvijā šis rādītājs 2015.gadā bija 59,7%). Talsu tehniskās apskates stacijā 2015. gadā vairāk kā puse būtisko bojājumu konstatēti transportlīdzekļu bremžu sistēmas un gaismas ierīču darbībā (t.sk. nenoregulēti vai nedegošiem lukturi). Gandrīz piektdaļa bojājumu konstatēti balstiekārtā (palielinātas brīvkustības buksēs, sailentblokos, balstšarnīros). Pagājušajā gadā Talsu tehniskās apskates stacijā 47 automobiļiem konstatēti bīstami bojājumi bremžu sistēmas darbībā, savukārt 23 automobiļiem nedega neviens bremžu lukturis, bet vēl 10 auto tika konstatēts bīstams riepu nodilums vai bojājumi. Visi iepriekš minētie bojājumi tieši apdraud ceļu satiksmes drošību, tādēļ šiem transportlīdzekļiem tika liegts piedalīties ceļu satiksmē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)