Banner 980x90

Nevēlamo matiņu noņemšana ar lāzeru – kā tas notiek

Nevēlamo matiņu likvidēšana ir gandrīz katras sievietes dzīves neatņemama sastāvdaļa, jo mūsdienu skaistuma standarti ir par gludu un koptu ādu. Bet cīņa ar nevēlamajiem matiņiem, kas vienalga ataug ar apskaužamu ātrumu un spēku, var būt nebeidzama un nogurdinoša. Tāpēc dāmas meklē brīnumlīdzekļus un pašas jaunākās, efektīvākās metodes, ko zinātne spēj piedāvāt. Nevēlamo matiņu noņemšana ar lāzeru jeb lāzerepilācija ir viena no šādām metodēm. 

Lai gan lāzerepilāciju īsti nevar nosaukt par jaunu, jo tā pazīstama jau apmēram divdesmit gadus, to procedūru un tās efektvitāti, kāda tā ir šobrīd, nevar salīdzināt ar pirmsākumiem, kad lāzerepilācija tikko parādījās. Pa šo laiku ir strauji attīstījušās tehnoloģijas un lāzeru iekārtas, ko izmanto šai procedūrai. Jaunākās paaudzes lāzerepilācijas iekārtas un to efektivitāte ir patiesi pārsteidzoši augsta.

Pati procedūra – mazsāpīga un diezgan ātra
Lāzerepilācijas laikā vēlamais ādas laukums tiek apstrādās ar lāzera iekārtai pievienotu speciālu uzgali, kas raida lielas jaudas viena viļņa garuma gaismas staru. Tas iznīcina mata folikulu un ap to esošās šūnas, no kurām veidojas matiņa pamatne. Tādā veidā tiek apstrādāts viss ādas laukums. 

Procedūras laikā var būt jūtama neliela dzelšana vai diskomforts, bet var arī nebūt nekādu izjūtu, tas atkarīgs no katra klienta jutības. Jaunākajās iekārtās arī iestrādāta speciāla ādas atsāpināšanas sistēma, kas novērš jebkādas nepatīkamas izjūtas lāzerepilācijas laikā. Mazākus laukumus ar lāzeru var apstrādāt jau pāris minūšu laikā, bet kājas un citas lielākas zonas līdz 30 minūšu laikā. 

Jāpiemin tas, ka lāzerepilācija ir piemērota jebkurai ķermeņa zonai, arī sejai un pašām jutīgākajām vietām. Kā arī ar šo metodi nevēlamo matiņu noņemšana iespējama arī vīriešiem.

Paliekošas rezultātam jāiziet pilns kurss
Jāņem vērā, ka lāzerepilācija nesniedz vēlamo efektu pēc vienas procedūras. Jā, matiņi būs vājāki, trauslāki, gaišāki un mazākā daudzumā, bet tie ataugs, jo procedūras laikā likvidēti tiek tikai tie matiņi, kas ir aktīvajā augšanas fāzē. Bet matiņu augšanas cikli ir dažādi. Lai likvidētu visus, nepieciešams veikt vairākas procedūras. Paliekošs gludas ādas efekts būs pēc pilna kursa, kas var būt 3-6 procedūras, starp kurām jābūt vismaz četru nedēļu pārtraukumam.

Lai uz pludmales un īso svārku sezonu jau būtu ar gludu ādu, par kuru nav jāraizējas, lāzrepilācijas kurss jāuzsāk savlaicīgi, vislabāk ziemas beigās vai agrā pavasarī.

Lai matiņi neataugtu, jāveic profilakse reizi gadā
Lai saglabātu iegūto gludas ādas efektu, nepieciešams vismaz reizi gadā veikt atjaunojošu procedūru. Ja to neizdara, tad pēc laika matiņi var sākt ataugt, līdz ar to būs zaudēts ieguldītais laiks un arī nauda. Tāpēc, plānojot uzsākt lāzerepilāciju, jārēķinās arī ar izmaksām ne tikai priekš paša pamatkursa, bet arī atjaunojošajām procedūrām.

Lāzerepilācija arī atveseļo ādu
Ieguvums no lāzerepilācijas nav tikai gluda āda bez nevēlamajiem matiņiem. Ir vēl arī citi ieguvumi, ko spēs novērtēt ikviena sieviete. Jau pēc pirmās lāzerepilācijas procedūras ievērojami uzlabojas ādas izskats, tā kļūst gludāka, jaunāka, pazūd plankumi un izsitumi. Tāpat lāzerepilācija efektīvi likvidē tādu izplatītu problēmu kā ieauguši matiņi. Tādi bieži rodas, ja matiņi tiek vaksēti vai izrauti ar citām metodēm. Matiņiem paliekot plānākiem, tie nespēj izkļūt ādas virspusē un ieaug, veidojot sāpīgus un neglītus veidojumus. Izmantojot lāzerepilāciju, par šādu problēmu var aizmirst.

Cik maksā un kur veikt lāzerepilāciju
Viens no aktuālākajiem jautājumiem saistībā ar šo procedūru ir par tās izmaksām. Protams, tās var atšķirties katrā klīnikā atkarībā no speciālistu kvalifikācijas un izmantotajām iekārtām, bet vidēji cenas ir no dažiem desmitiem eiro par mazajiem laukumiem uz sejas un padusēs līdz pat trīssimt un vairāk eiro par kājām un citām lielajām zonām. Tās ir vienas procedūras izmaksas. Procedūra jāatkārto pēc 4-12 nedēļām. Labāk jau laikus ieplānot kopējo budžetu pilnam kursam, lai nebūtu riska, ka tas tiks pārtraukts, tā arī neiegūstot gaidīto efektu un zaudējot jau ieguldīto naudu.

Lāzerepilāciju iespējams veikt specializētās klīnikās. Viena no tām ir lāzerdermatoloģijas klīnika "Era Esthetic", kas jau ieguvusi augstu klientu novērtējumu ar saviem nevainojamajiem darba kvalitātes standartiem. Klīnikā strādā tikai sertificēti un pieredzējuši dermatologi un lāzerepilācijas speciālisti. Kā arī pastāvīgajiem klientiem pieejamas izdevīgas atlaides nevēlamo matiņu noņemšanai ar lāzeru. 

Vairāk par "Era Esthetic" lāzerepilācijas pakalpojumiem un to cenām uzziniet: 
http://eraesthetic.lv/pakalpojumi/lazerepilacija-ar-aleksandrita-lazeri-candela-gentlelase-pro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)