Banner 980x90

Nomnieks bijušās Talsu poliklīnikas ēkā tuvākajos gados sola ieguldīt teju miljonu eiro

Rīga, 6.marts, LETA. SIA "Talsu Veselības centrs", kas saimnieko bijušās Talsu poliklīnikas ēkā, tuvākajos gados objektā solījis ieguldīt gandrīz miljonu eiro, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Inita Fedko.

"Talsu Veselības centrs" jau vairākkārt bija izteicis vēlmi iznomāt visu agrākās poliklīnikas ēku, tādējādi nodrošinot arī tās apsaimniekošanu. Pēc vairākkārtējām debatēm uz dažādu iesaistīto pušu viedokļu uzklausīšanas Talsu novada domes deputāti atbalstīja uzņēmēja izteikto lūgumu un nolēma īpašumu Ruģēna ielā 4 nodot ilgtermiņa nomā ar tiesībām to apsaimniekot un nodot telpas apakšnomā.

Uzņēmums ir apliecinājis, ka, kļūstot par ģenerālnomnieku, iespēju robežās tiks piesaistīti Eiropas Savienības fondu līdzekļi un kredītiestāžu finansējums ēkas tehniskā stāvokļa sakārtošanai.

Nekustamās mantas nosacītās nomas maksas noteikšanai Talsu novada pašvaldība pieaicinājusi neatkarīgu vērtētāju, un aprēķinātā tirgus nomas maksa, neiekļaujot pievienotās vērtības nodokli, komunālos maksājumus un ēkas un teritorijas apsaimniekošanas maksājumus, mēnesī ir 4600 eiro.

Fedko klāstīja, ka nomnieks līdz 2025.gadam ēkā paredz ieguldīt aptuveni 977 000 eiro. Plānots sakārtot uzbrauktuvi un ieejas durvis, lai nodrošinātu piekļuvi ēkai cilvēkiem ar kustību traucējumiem, un nomainīt liftu. 2020.gadā paredzēts īstenot ugunsdrošības projektu un nodrošināt ugunsdrošības prasību izpildi, veikt energoauditu ēkai, modernizēt siltummezglu, nomainīt ēkas logus. Savukārt no 2021.gada plānots veikt ventilācijas sistēmas tehnisko ekspertīzi, inženiertehnisko tīklu nomaiņu visos stāvos un visu stāvu telpu remontu, bet 2025.gadā - fasādes siltināšanu un atjaunošanu, kā arī pieguļošās teritorijas labiekārtošanu un arī kāpņu atjaunošanu.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "Talsu Veselības centrs" pieder 21 privātpersonai un AS "Veselības centru apvienība". 2017.gadā uzņēmuma apgrozījums bijis 730 705 eiro, bet peļņa sasniegusi 107 115 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)