Banner 980x90

Pēc sūdzībām par "darba stilu" mēģina atbrīvot Dundagas novada pašvaldības izpilddirektori, tomēr nesekmīgi

Rīga, 1.nov., LETA. Pēc vairākām saņemtām sūdzībām par Dundagas novada pašvaldības izpilddirektores Janitas Valteres "darba stilu", četri deputāti pieprasījuši viņu atbrīvot no amata, tomēr tam domes sēdē nav pieticis balsu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Pamatojoties uz deputātu Tamāras Kaudzes ("Strādāsim kopā"), Andras Grīvānes ("Strādāsim kopā"), Viļņa Skujas ("Strādāsim kopā") un Madara Burnevica ("Mūsu novadam") iesniegumu un sagatavoto lēmuma projektu, domes priekšsēdētājs Aldis Felts ("Mūsu cilvēkiem") sasauca domes ārkārtas sēdi, kurā izskatīja jautājumu par Valteres atbrīvošanu no izpilddirektores amata.

Iesnieguma autori skaidrojuši, ka darbu atstājuši un turpina atstāt pašvaldības darba nodrošināšanai nepieciešamie speciālisti, tādējādi viņiem ir šaubas par izpilddirektores spēju vadīt Centrālās administrācijas darbu. Pēc deputātu paustā, viņa nespējot organizēt radošu, virzošu, vispārējām ētikas un tiesību normām atbilstošu komunikāciju ar pašvaldības iestāžu vadītājiem un Centrālās administrācijas darbiniekiem.

Pašvaldībā arī esot saņemta 14 vietvaras iestāžu vadītāju vēstule, kurā viņi pauduši savu viedokli un aicinājuši deputātus pievērst uzmanību izpilddirektores "darba stila rezultātam", kā arī aicinājuši deputātus nodrošināt pašvaldības speciālistiem darba vidi, kas ir vērsta uz pašvaldības mērķu sasniegšanu, cieņpilnu un koleģiālu līdzdarbošanos, ievērojot augstus uzvedības standartus un vadības izpratni par ikkatra komandas locekļa nozīmi savu individuālo spēju nepietiekamības apstākļos.

Pēc vairāk nekā stundu garās domes sēdes, balsojumā ar četrām deputātu balsīm par izpilddirektores atstādināšanu un piecām pret, Valterei izdevās saglabāt amatu.

Pret atstādināšanu balsoja visi partijas "Mūsu cilvēkiem" deputāti, bet par - jau minētie Kaudze, Grīvāne, Skuja un Burnevica.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)