Banner 980x90

Pieredzes apmaiņā Talsu novadā viesojas Igaunijas pārstāvji

No 14. līdz 16.maijam Talsu novadā viesosies pašvaldības sadarbības partneru Sāremas novada Kaarmas pašvaldības delegācija no Igaunijas. Vizītes galvenais mērķis ir iepazīties ar administratīvi teritoriālās reformas rezultātiem Talsu novada pašvaldībā un bijušajā Talsu rajona teritorijā, jo arī Igaunijas pašvaldībām drīzumā nāksies lemt par brīvprātīgu apvienošanos ar kādu no kaimiņu pašvaldībām, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldībā.

Darba vizītes laikā plānots tikties ar pašvaldības vadību, lai izvērtētu teritoriāli administratīvās reformas ieguvumus un mīnusus. Novērtētu, kas Talsu novadā sakārtots piesaistot ES struktūrfondu finansējumu, kā arī detalizētāk iepazītu Valdemārpils pilsētas pārvaldības darbību. Viesiem ir svarīgi uzzināt kā tiek īstenotas Talsu novada pašvaldības funkcijas pēc novadu apvienošanās, tāpēc delegācija apmeklēs Talsu novada izglītības un kultūras iestādes, uzņēmumus, analizēs sociālās palīdzības un veselības aprūpes iespējas, komunālo saimniecību un infrastruktūras attīstību.

Viesus no Sāremas interesē arī atkritumu apsaimniekošanas jautājumi, tāpēc tiks apmeklēts cieto sadzīves atkritumu poligons "Janvāri", jo Sāremas salā ar atkritumu apsaimniekošanas jautājumu risināšanu esot problēmas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)