Banner 980x90

Pirmo reizi Talsos aizvadīts "Latvijas Kauss" vasaras biatlonā

Sestdien, 28.jūnijā pirmo reizi Talsos notika "Latvijas Kauss" vasaras biatlonā, kas bija vispārējās fiziskās sagatavotības pārbaude četrās dažādās disciplīnās. Pasākumā piedalījās vairāk nekā 60 dalībnieku no Daugavpils, Alūksnes, Madonas, Cēsīm, Pļaviņām un Talsiem, bet apbalvojumus labākajiem pasniedza jaunā Latvijas Biatlona federācijas prezidente Baiba Broka un Talsu novada pašvaldības izpilddirektors Aldis Vilsons, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības komunikācijas speciāliste Inita Fedko.

Tā kā Talsi ir viens no Latvijas biatlona centriem, tad tika pieņemts lēmums valsts līmeņa sacensības rīkot šeit – šo pienākumu uzņēmās Talsu novada Sporta skolas direktors un Latvijas Biatlona federācijas valdes loceklis Kaspars Sakniņš. Sacensībās jauniešiem nācās pārbaudīt spēkus skriešanā, kur katrai vecuma grupai bija noteikta atbilstoša distance, spēka vingrinājumos uz līdztekām un pumpēšanās mazākajiem sacensību dalībniekiem un meitenēm, tāpat bija jāsacenšas septiņsoļa veikšanā un šaušanas iemaņu demonstrēšanā bez slodzes, ņemot vērā punktu skaitu.

"Talsos biatlonā trenējas ap 40 bērnu dažādās vecuma grupās – jaunākie audzēkņi mācās 1. klasē. Tā kā mums biatlona tradīcijas joprojām nav aizmirstas, tad man bija svarīgi, lai šādas valsts mēroga sacensības notiktu arī Talsos,’’ uzsvēra K. Sakniņš, piebilstot, ka labprāt vēlētos Latvijas mēroga sacensību rīkošanu Talsos iedzīvināt kā tradīciju.

"Man kā Latvijas Biatlona federācijas prezidentei šī ir pirmā vizīte, Latvijā nav tik daudz centru, kur biatlons ir saglabājies un joprojām tiek attīstīts. Priecājos, ka sacensībās piedalās ļoti daudz jauniešu, kas atbraukuši no tālām Latvijas vietām. Tas nozīmē, ka bērniem ir liela motivācija un šīs sacensības viņiem ir nozīmīgs notikums," sacīja Baiba Broka. Viņa uzsvēra, ka arī Talsu pilsētai ir svarīga republikas nozīmes sacensību organizēšana, jo tas apliecina pašvaldības spēju piesaistīt jauniešus, kā arī popularizēt sportu un veselīgu dzīvesveidu.

Baiba Broka tikās arī ar Talsu novada pašvaldības izpilddirektoru Aldi Vilsonu, lai pārrunātu pašvaldības nostāju sporta infrastruktūras uzlabošanā un tostarp arī biatlona jomas attīstīšanā. "Federācija rūpējas par sportistiem ar augstiem sasniegumiem, kas mērķē uz pasaules čempionātiem, uz olimpiādi, bet tas nav iespējams, ja federācijai nav efektīvas sadarbības ar centriem, kur biatlons tiek trenēts, ja nav sadarbības ar pašvaldību. Talsiem ir gana liela pieredze, kā, izmantojot Eiropas Savienības struktūrfondu finansējumu, sakārtot sporta infrastruktūru. Protams, būtu tikai apsveicami, ja pašvaldībai izdotos modernizēt šautuvi, kas biatlonam ir ļoti nepieciešama. Ir skaidrs, ka Talsu novada attīstības plānos sporta infrastruktūras atjaunošana ir iekļauta, un tas ir svarīgi," atklāja Latvijas Biatlona federācijas prezidente. Viņa piebilda, ka patlaban ir pārvarēta krīzes atstātā negatīvā ietekme uz sporta jomu valstī, tādēļ tiks strādāts pie tā nozīmīguma atjaunošanas.

"Šobrīd notiek informācijas iegūšana un apzināšana, tāpēc esam nolēmuši apciemot visus Latvijā esošos biatlona centrus, lai saprastu, kādas ir to vajadzības, kas tajos notiek, ko saka treneri sporta skolās, kā veidot dažādu atbalstu kritērijus. Latvijas Biatlona federācijas darba rezultāts ir sportistu izcīnītās vietas un iespējas startēt pasaules olimpiādē. Tas ir nežēlīgs darbs, liela ziedošanās un dzelžaina disciplīna sportistiem, bet federācijas pienākums ir nodrošināt apstākļus, lai sportisti, nedomājot par elementārām tehniskām vai izdzīvošanas vajadzībām, varētu trenēties. Mums jānodrošina gan finansiālie, gan infrastruktūras apstākļi, sadarbojoties ar pašvaldībām, jo tikai kopā strādājot var sasniegt rezultātu. Ja gribam ko pierādīt pasaules līmenī, tad ir jāaizmirst, ka var būt sportisti, kas brīvajā laikā, vaļasprieka līmenī mēģina trenēties un izcīnīt augstus rezultātus," uzsvēra Broka.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)