Banner 980x90

"Talsu piensaimniekam" pērn samazinājusies peļņa un apgrozījums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Piena pārstrādes uzņēmums AS "Talsu piensaimnieks" pagājušajā gadā strādājis ar 8,57 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14% mazāks rādītājs nekā 10,09 miljoni eiro 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" dati.

Uzņēmuma peļņa samazinājusies no 316 095 eiro 2014.gadā līdz 232 917 eiro 2015.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, pērn uzņēmums iepirka 18 700 tonnu piena par 4,3 miljoniem eiro - salīdzinājumā ar 18 100 tonnām iepriekšējā gadā, tā saglabājot astoto vietu starp Latvijas uzņēmumiem pārstrādātā piena daudzuma ziņā.

Lai gan visā nozarē turpinājies iepirkuma cenas kritums, uzņēmums piegādātājiem nodrošināja visa saražotā piena iepirkumu par nemainīgi augstu vidējo cenu visa gada garumā, tā noturot stabilus sadarbības partnerus, kas investējuši lielus līdzekļus kvalitatīva piena ražošanā, teikts ziņojumā.

Tikmēr produktu ražošana pērn samazinājusies par 27%,kas saistās ar Krievijas embargo, piena pārprodukciju tirgū un vispārējām tendencēm pasaules tirgos. 2015.gadā realizētas 5534 tonnas gatavās produkcijas. 90% tiek pārdoti Latvijas tirgū, 10% veido eksports.

Savukārt šogad uzņēmums rēķinās ar paaugstinātu konkurenci, vienlaikus meklējot jaunus tirgus, paplašinot sadarbību ar potenciāliem piena produktu patērētājiem, skolām un bērnudārziem. Turklāt bioloģiskā piena produktu pārstrāde joprojām nodrošina perspektīvu biznesa nišu. "Talsu piensaimnieks" turpinās iesaistīties programmā "Skolas piens", tostarp piegādājot arī bioloģiskā piena produktus.

"Talsu piensaimnieks" no vietējā piena ražo 26 veidu pilnpiena un vājpiena produktus, tostarp pienu un kefīru, skābo un saldo krējumu, biezpienu, vājpiena biezpienu, augļu-ogu jogurtu, sviestu un puscieto sieru.

"Talsu piensaimnieks" reģistrēts 1993.gada martā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 196 975 eiro, tas nodarbina 95 darbiniekus.

Uzņēmuma akcijas 2004.gadā piederēja 191 akcionāram, tomēr akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta, tādēļ precīzs saraksts par akciju sabiedrību akcionāriem pieejams tikai pašā akciju sabiedrībā, bet par publiskajām akciju sabiedrībām - Latvijas Centrālajā depozitārijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)