Banner 980x90

Rojas novadā notiks "Rojas kino brīvdienas"

Rīga, 25.jūl., LETA. Šajā nedēļas nogalē ar moto "Saule, jūra, kino, mūzika - uz vienas stīgas!" Rojas novadā notiks "Rojas kino brīvdienas", aģentūru LETA informēja Rojas novada kultūras pasākumu organizatore Dace Broka.

Šodien plkst.19 kempingā "Melnsils" notiks Brazīlijas ģitāras virtuoza Eduardo Agni koncerts. Turpat plkst.20 izrādīs dokumentālo filmu "Vārpa - apsolītā zeme" (2017), pirms kuras būs iespējams tikties ar tās režisoru Bruno Aščuku un kurai sekos 1966.gadā uzņemtā, nu Latvijas kino klasikas zelta fondam piederīgā filma "Kuldīgas freskas". Filmas režisors Aivars Freimanis gandrīz pusgadsimtu, vismaz vasarās, pavadīja Melnsilā. Visas šīs filmas būs skatāmas arī Kaltenes klubā, sākums plkst.19, tām sekos Agni koncerts, un vakaru noslēgs saruna ar Aščuku un Agni.

Piektdien, 26.jūlijā, pasākumi turpināsies Rojā, kur skatītājus gaidīs trīs brīvdabas kinozāles. "Strimalā" no plkst.22 līdz 1 kino ar veco aparatūru demonstrēs kino entuziasts Jānis Freibergs. "Kinokrānā" plkst.22 demonstrēs Elitas Kļaviņas dokumentālo filmu "Zorjana Horobraja", bet ap plkst.23 sāksies Alises Zariņas debijas pilnmetrāžas filmas "Blakus" seanss. To ievadīs tikšanās ar filmas autoriem, sacīja Broka.

Savukārt atpūtas centrā "Otra puse" jau plkst.20.30 sāksies Reiņa (Young) koncerts, tam sekos saruna ar režisoriem Laimu Žurginu un Mareku Bērentu un īsfilmas "Zvejnieksvētki Rojā" seanss. Kinovakaru turpinās pētījuma par Latvijas rokmūziku trešā daļa "Savējie sapratīs. Astoņdesmitie. Jauna ēra" un Žurginas filma "Kaza kāpa debesīs" (2019), kas atklāj stāstu par leģendām apvīto kafejnīcu "Kaza".

Sestdienas rītā jau plkst.12 Rojas kultūras centrā rādīs Edmunda Jansona animācijas filmu visai ģimenei "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" (2019). Pēc filmas būs iespējams uzdot jautājumus režisoram. Pludmalē plkst.21.30 muzicēs ģitāras virtuozs Mārcis Auziņš, bet plkst.22 varēs satikt Rīgas Kinostudijas leģendāro operatoru Miku Zvirbuli.

Izrādīs Kaspara Rogas dokumentālo filmu "Meklējot Mr. Kauliņu" (2019) un Rolanda Kalniņa 1983.gadā tapušās filmas "Akmeņainais ceļš" restaurēto versiju (Zvirbulis ir tās operators). Tajā lomas atveido Andrejs Žagars, Vizma Ozoliņa, Andris Bērziņš, Regīna Razuma, Juris Rijnieks un citi, un redzami arī kadri, kas savulaik filmēti jūrā pie Rojas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)