Banner 980x90

Sakārtos divas Ķūļciema kapsētas

Talsi24.lv
Talsi24.lv

Talsu novada dome piešķīrusi vairāk nekā 10 000 eiro Ķūļciema pagasta pārvaldei. Finansējums paredzēts divu kapsētu – Krievraga un Dzedru – nožogojuma sakārtošanai.

"Abās kapsētās nav pienācīga nožogojuma, tādēļ tās nemitīgi posta meža dzīvnieki. Dzedru kapos mēdz klejot pat līdz 50 mežacūkām. Arī Krievraga kapsētās šie dzīvnieki mēdz postīt kapu kopiņas, kas, protams, ir ļoti neētiski," nepieciešamību pamatoja Ķūļciema pagasta pārvaldes vadītāja Inga Kadiķe-Skadiņa.

Viņa 16.septembrī vērsās Talsu novada pašvaldībā ar iesniegumu par nepieciešamā finansējuma piešķiršanu šīs problēmas novēršanai.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības pārstāve Inita Fedko, 4234,38 eiro no nekustamās mantas atsavināšanas līdzekļiem paredzēts izlietot Krievraga kapsētas, bet 5799,59 eiro – Dzedru kapsētas sakārtošanā.

Pārvaldes vadītāja nenoliedza, ka pagastā aktuāls ir arī ūdenssaimniecības sakārtošanas jautājums. Iedzīvotāji nav apmierināti ar ūdensvada plīsumiem un bojājumiem, kā arī ar slikto ūdens kvalitāti. Kadiķe-Skadiņa uzsvēra, ka šo problēmu risināt ir ļoti grūti, jo pārvaldei nav visas nepieciešamās dokumentācijas, piemēram, ūdensvada shēmas, kas, izrādās, ir pazudušas. Tomēr, kā solīja Ķūļciema pagasta pārvaldes vadītāja, problēma nepaliks nerisināta – arī šī jautājuma sakārtošanā tiks ieguldīts finansējums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)