Banner 980x90

Sanāksmē spriedīs par Valdgales kūdras purva ugunsgrēka dzēšanas gaitu

Jelgava, 2.aug., LETA. Piektdien, 3.augustā, Talsu novada pašvaldības administratīvajā centrā notiks sanāksme par Valdgales pagastā kūdras un meža ugunsgrēku, kurā piedalīsies arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS), kas šonedēļ pilda premjera pienākumus, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Sanāksmē plkst.10.45 piedalīsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD), Valsts meža dienesta, VAS "Latvijas valsts meži", Pārtikas un veterinārā dienesta, Talsu novada Pašvaldības policijas, Valsts policijas pārstāvji, kā arī novada pilsētu un pagastu pārvalžu vadītāji.

Pašvaldībā arī norādīja, ka sanāksmē piedalīsies finanšu ministre, kura Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) atvaļinājuma laikā pilda premjera pienākumus.

Iesaistītie dienesti klātesošajiem sniegs aktuālāko informāciju par ugunsgrēka dzēšanu, kā arī tiks pārrunāts tālākās rīcības plāns.

Pēc sanāksmes Talsu novada vadība ar Reiznieci-Ozolu apspriedīs arī pašvaldības aktualitātes un ar tām saistītos finanšu un ekonomikas jautājumus.

Kā ziņots, ugunsgrēks kūdras purvā Valdgales pagastā izcēlās 17.jūlija pievakarē. Vēlāk liesmas izplatījās arī mežā.

Ugunsgrēka dzēšanā Latvija lūdza arī Baltkrievijas palīdzību, kas 25.jūlijā nosūtīja helikopteru. Jūlija pēdējā dienā VUGD informēja, ka purvā vairs nenotiek degšana ar atklātu liesmu, tāpēc Baltkrievijas dienestu helikopters atgriezīsies Baltkrievijā.

VUGD trešdien informēja, ka pēdējo dienu spēcīgais lietus notikuma vietā gan ir sniedzis vērā ņemamu atspaidu dzēšanas darbos, jo ir samitrināta augsne un vairākās vietās tas nav ļāvis turpināties gruzdēšanai.

Vienlaikus dienesta pārstāvji iepriekš pieļāva, ka ugunsgrēka specifikas dēļ, visticamāk, to pilnībā varēs likvidēt tikai rudens lietavās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)