Banner 980x90

Sirmgalvju noslepkavošanā aizdomās turētie vīrieši agrāk sodīti un nonākuši policijas redzeslokā

Rīga, 25.marts, LETA. Aizdomās par sirmgalvju dubultslepkavību Talsu novadā apcietinātie vīrieši agrāk sodīti un nonākuši policijas redzeslokā.

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova aģentūrai LETA pastāstīja, ka 1991.gadā dzimušais vīrietis agrāk ir sodīts par mantiskiem noziegumiem. Vecākais vīrietis iepriekš bijis policijas redzeslokā, taču policijā neprecizēja par ko tieši. Apcietinātie vīrieši ir vietējie iedzīvotāji.

Policija turpina izmeklēšanu, taču patlaban neatklāj kādā veidā cietušajiem nodarīti miesas bojājumi.

Jau ziņots, ka pagājušās piektdienas vakarā Talsu iecirknī saņemts izsaukums uz kādu spēļu zāli Talsu novadā, kur bija izcēlušās nekārtības - kāds vīrietis izklaides vietā veicis huligāniskas darbības. Ierodoties notikuma vietā, policisti 1962.gadā dzimušo vīrieti, kurš bija stiprā alkohola reibumā, aizturēja un nogādāja policijas iecirknī. Viņu ievietojot īslaicīgās aizturēšanas telpā, likumsargi uz aizturētā apģērba pamanījuši asins traipus. Vīrietis atzinies, ka ir piedalījies slepkavībā kādā privātmājā Talsu novadā.

Policija nekavējoties izbrauca uz vīrieša norādīto adresi, kur tika atrastas divu personu mirstīgās atliekas. Uz 1925.gadā dzimuša vīrieša un 1936.gadā dzimušas sievietes ķermeņiem bija redzamas vardarbīgas nāves pazīmes.

Vienlaikus, turpinot iepriekš aizturētā vīrieša pratināšanu, noskaidrots otrs iesaistītais - kāds 1991.gadā dzimis vīrietis, kurš tika aizturēts tās pašas dienas naktī ap plkst.1.20.

Aizturētie vīrieši policistiem liecinājuši, ka abi piektdien kopīgi lietojuši alkoholiskos dzērienus, taču pietrūkusi nauda, tāpēc nolūkā to iegūt devušies uz tuvumā esošo privātmāju. Tur noslepkavoti abi sirmgalvji.

Portāls "Delfi" vēsta, ka noslepkavotie ir Latvijas brīvības cīnītāja, PSRS disidenta Gunāra Astras vecākais brālis Harijs Astra un viņa sieva.

Svētdien tiesa abiem aizdomās turētajiem vīriešiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu. Viņiem kā maksimālais sods draud mūža ieslodzījums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)