Banner 980x90

Šķembu – bitumena emulsijas segumu uzklāj vēl deviņās ielās

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jau trešo gadu Talsu pilsētā īsteno iesākto iniciatīvu – grantēto ceļu apstrādi ar šķembu – bitumena emulsijas segumu. Līdz šim pilsētā pieci kilometri no 18 kilometriem grantēto ceļu ieguvuši jaunu izskatu – šogad to garums palielināsies vēl par trīs kilometriem, informē portāls Talsi.lv.

Šogad, informēja Talsu pilsētas pārvaldes vadītājs Ģirts Kalnbirze, šķembu – bitumena emulsijas segums uzklāts Strēlnieku, Magoņu, Rūķu, Vītolu, Strazdu, Graudu, Gaismas, Lapu un Aspazijas ielā. Kopumā darbi izmaksāja aptuveni 86 000 eiro, bet pirms tam attiecīgie posmi tika atjaunoti un papildināti ar grants segumu, kā arī uz tiem esošās kanalizācijas akas tika noregulētas vajadzīgajā līmenī.

"Grantēto ceļu seguma maiņu īstenojam plānveidīgi. Ja iepriekšējos gadus prioritāte bija ceļi pie pašvaldības un izglītības iestādēm, šogad – pilsētas iedzīvotāju ieteiktie," paskaidroja Kalnbirze.

Viņš uzsvēra, ka šķembu – bitumena emulsijas seguma uzklāšana samazina ceļu ikdienas uzturēšanas izmaksas, jo tos vairs nav nepieciešams planēt. Jaunais segums kalpos septiņus gadus, tā iedzīvotājus pasargājot no putekļiem, dubļiem un bedrēm.

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" Talsu nodaļas vadītājs Andris Kondrāts pastāstīja, ka šķembu – bitumena emulsijas seguma uzklāšanai izmanto divas dažādu izmēru frakciju šķembas. Rupjākās, iestrādājot bitumena emulsijā, uzklāj vispirms. Savukārt virskārtu veido jau smalkākas frakcijas šķembas.

"Šķembu – bitumena emulsijas segumu nav ieteicams intensīvi izmantot uzreiz pēc tā uzklāšanas – nepieciešams laiks, lai tas sacietētu. Iedzīvotāji aicināti to iesākumā lietot uzmanīgi, izvairoties no straujas bremzēšanas. Pēc tam izmantošanas ierobežojumu nav," atklāja Kondrāts.

Savukārt Talsu pilsētas pārvaldes vadītājs uzsvēra, ka aizvien vairāk iedzīvotāju vēršas ar iesniegumiem, lūdzot dažādos pilsētas posmos nodrošināt šī seguma uzklāšanu.

"Ja izdosies, tad iniciatīvu noteikti turpināsim. Līdz šim par padarīto no iedzīvotājiem esam dzirdējuši labas atsauksmes," teica Kalnbirze.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)