Banner 980x90

Slimnīcas valdes locekles atstādināšanas jautājums iestrēdzis līdz septembra beigām

Talsi24.lv
Talsi24.lv
12.jūlijā notika SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" dalībnieku ārkārtas sapulce. Tika diskutēts par valdes locekles Kristīnas Bidzānes atsaukšanu no amata un par nepieciešamajiem statūtu grozījumiem. Iepriekš informējām, ka jau 10.jūnijā Talsu novada domes sēdē tika pieņemts lēmums par neuzticības izteikšanu SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" valdes loceklei Bidzānei.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Inita Fedko, dalībnieku ārkārtas sapulcē tika izskatīti pieci darba kārtības jautājumi. Starp tiem – tika lūgta atļauja palielināt darba algas dežūrējošajam personālam un atbildīgajiem darbiniekiem, kas nodarbojas ar konkrētu medicīnas jomu vadību – nodaļu vadītājiem – par aptuveni astoņiem procentiem.

Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus pēc ārkārtas sapulces informēja, ka pašvaldības ierosinājumi par Bidzānes atstādināšanu no amata un statūtu grozījumiem netika atbalstīti.

"Viens no pamatojumiem, kāpēc pārvirzīt jautājuma par Kristīnas Bidzānes atsaukšanu no amata izskatīšanu līdz 30.septembrim, bija fakts, ka Ventspils līdz šim nav atradusi trešo valdes locekli, līdz ar to valde, paliekot divu personu sastāvā, nespētu vadīt slimnīcu. Pastāvēju, ka šis jautājums jāatrisina pēc iespējas ātrāk, bet lēmuma pieņemšana tika atlikta līdz 30.septembrim – Ventspils puse argumentēja, ka ātrāk to nav iespējams paveikt," komentēja Lācarus, atklājot, ka jautājuma atlikšanu atbalstīja Ventspils, Rojas un Dundagas pārstāvji.

Otrs Talsu novada pašvaldības priekšlikums attiecās uz uzņēmuma statūta maiņu.

Reorganizācijas līgums paredz, ka vienu valdes locekli, Talsu filiāles vadītāju, kopīgi izvirza visas bijušā Talsu rajona pašvaldības. Tas apgrūtina lēmuma pieņemšanu, jo patlaban pašvaldību starpā nav iespējams pieņemt kopīgu lēmumu. "Uzņēmuma statūtos vēlējāmies skaidri definēt, ka, virzot Talsu bijušā rajona teritorijas pārstāvošo locekli SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" – lēmumu pieņemam atbilstoši kapitāldaļu daudzumam. Rosinājām statūtos noteikt, ka SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" trīs valdes locekļus tāpat kā līdz šim ieceļ Ventspils pilsētas dome, bet vienu valdes locekli, kurš ir Talsu filiāles vadītājs, izvirza Talsu, Dundagas, Rojas un Mērsraga novada pašvaldība – balsošana par Talsu filiāles vadītāju notiek atbilstoši šo pašvaldību ieguldītajām daļām. Talsu novada pašvaldībai pieder 11,09%, Dundagas novada domei – 0,15%, Rojas novada domei – 0,23%, Mērsraga novada pašvaldībai 0,05% kapitāldaļu," teica Talsu novada domes priekšsēdētājs. Izteiktais priekšlikums neguva atbalstu, jo tika uzsvērts, ka nedrīkstot atkāpties no esošajiem statūtiem, kas pieņemti Ministru kabinetā.

Lācarus uzsvēra, ka turpinās konsultācijas ar Pārresoru koordinācijas centru, kas arī atbalsta kārtību balsot pēc pašvaldību kapitāldaļu un ieguldījuma lieluma. "Turpināsim strādāt, sagatavojot priekšlikumus. Protams, mums to ir bijis daudz, bet vienošanās, ko pieņemtu visas iesaistītās puses, nav bijušas. Ventspils pašvaldība kultivē uzskatu, ka mums kopīgi jāizvirza valdes loceklis, to traktējot kā vienbalsīgu lēmumu. Savukārt mēģinājumi panākt vienošanos ir absolūti nesekmīgi. Šobrīd situācija ir mainījusies – Talsu novada domes izvirzītais kandidāts SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" valdes locekļa amatam – Tatjana Neilande – strādās citu darbu. Loģiski, ka šis piedāvājums vairs nav spēkā, tādēļ lēmums, ko esam pieņēmuši, ir pārstājis darboties, vēl pat nestājoties spēkā. Tas ir saistīts ar mūsu partneru aktīvu iedarbošanos uz Talsu novada pašvaldības suverēnajām tiesībām," uzskata Lācarus. Viņš paskaidroja, ka līdz septembra beigām nekādas izmaiņas Talsu filiāles vadības līmenī nav gaidāmas, bet turpināsies darbs pie jauno speciālistu piesaistīšanas, kā arī pie sociālā darbinieka iesaistīšanas slimnīcas klientu problēmu risināšanā. "Mums ir jāveicina sadarbība, lai gan patlaban neizskatās, ka tā tiek veicināta – notiek pašsaglabāšanās aktivitātes," uzsvēra Lācarus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)