Banner 980x90

Šogad pilsētas svētkus svinēs ar aicinājumu "Sajūti mākslu Talsos!"

Pati vide Talsos ir kā skaista glezna un, ja šajās četrās dienās un naktīs spēs vēl uzplaukt māksla, tad šie svētki būs neaizmirstami.

Svētki sāksies ceturtdien - 2.jūlija vakarā ar aicinājumu "Sadzirdi sidsčukstus!" pie Talsu Romas katoļu baznīcas, kur notiks tradicionāls brīvdabas starpkonfesionāls dievkalpojums. Taču pusnaktī visi aicināti Talsu tautas nama Radošajā sētā uz brīnišķīga nakts koncerta "Sirdsčuksti" pirmatskaņojumu, kura mūzikas autors ir talsinieks Kārlis Rērihs, kurš patreiz dzīvo, strādā un mācās Šveicē, bet teksta autors - talsinieks A la Fredī. Ar dziedājumu visus priecēs Dainis Skutelis, bet dzeju lasīs Talsiem piederošais aktieris Toms Liepājnieks.

"Izbaudi mākslas pieskārienu!" - tāds aicinājums svētku piektdienai 3.jūlijam, kad Pilsētas laukumā varēsim baudīt gan klasiskās mūzikas koncertu "Ar sirdi Talsos", kurā dziedās Talsos dzimušie LNO solisti Jolanta Strikaite un Rihards Millers kopā ar LMA simfonisko kamerorķestri. Uzstāsies grupa "Framest", bet uz Radošo sētu ielūgs Talsu Krūmu mākslas grupa, lai savā 30 - gadē aicinātu pievienoties viņu drauga Hārdija Lediņa 60 gadu jubilejai veltītajā atceres pasākumā. Būs iespēja klausīties grupas "Nebijušā restauratori" izpildījumā Hārdija Lediņa mūzikas koncertu. Aso sajūtu piekritēji varēs doties uz Talsu lidlauku vērot 9P15 dragreisu. Un kur nu senioru tikšanās Ķēniņkalnā, fotoizstādes, filmu pusnakts stunda, tradicionālais un populārais "Nakts skrējiens", kā arī "Dažādo sajūtu nakts pastaiga" vecpilsētā. Svētku piektdiena noslēgsies ar kārtīgu balli Radošajā sētā kopā ar Talsu pūtēju orķestri.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informējas Talsu tautas nama kolektīvs, sestdien, 4.jūlijā esi atvērts visam un "Ielaid sajūtas sevī!". Jau no paša agra rīta pēc Talsu un Saldus pūtēju orķestru pilsētas ieskandināšanas un talsinieku uzmodināšanas, turpināsies svētki visiem vecumiem un visām gaumēm. Saredzi, satausti, sagaršo! Baudi talantīgo talsinieku uzstāšanos gan Pilsētas laukumā, gan placī pie "Martinelli", esi klāt grupas "PER" koncertā un nepiemirsti sagaidīt teatralizēto svētku gājienu "Es, tu, viš- mēs i talsniek". Vairo bērnu prieku "Bērnības sajūtu pļavā", kā arī palūko un ņem dalību sporta aktivitātēs skeitparkā. Pastaigā pa Talsu ezera promenādi un vēro glābējsuņu paraugdemonstrējumus.

Talsu lidlaukā būs iespēja saredzēt Talsus no putna lidojuma, bet laukumā pie Talsu Valsts ģimnāzijas svinēt 9 pakalnu auto svētkus. Dejo, vēro, sporto un priecājies visu dienu! Ja mazliet jutīsies paguris, tad veldzi varēsi pasmelt Radošajā sētā "Klusuma oāzē" un pavērot kā Talsu māksliniekiem kopā izdosies radīt ko neparastu. Vakarā tikai Sauleskalnā dziesmām būs tāds vieglums, kad tās kopā ar dziedošo aktieru grupu "Drama" dziedās Talsu kori. Un kur nu vēl balle kopā ar brāļiem Auzāniem! Citu sajūtu mīlētāji aicināti iegriezties Radošajā sētā, kur valdzinās džeza ritmi "Talsi jazz" savā promo naktī.

Vasaras naktis ir īsas. Vēl tik pāris stundas, lai sakārtotu makšķeres un izjustu veiksmes garšu agrā svētdienas rītā - 5.jūlijā pie Talsu ezera makšķerēšanas sacensībās "Plunkšķis ausmā". Nenogurdināmie varēs doties piedzīvojumu orientēšanās sacensībās "Vai pazīsti Talsus?".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)