Banner 980x90

Spēkavīram Zāģerim augstākais sasniegums karjerā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Pagājušā nedēļas nogalē Turcijas pilsētā Antālijā norisinājās pēdējais šī gada Spēkavīru čempionu līgas posms, kurā Latvijas pārstāvis Dainis Zāģeris ieguva sudraba godalgu. Sezonas kopvērtējumā viņam augstā otrā pozīcija.

Kā pilsētas informācijas portālu Kuldiga24.lv informēja SIA "Stipriem Events & Media" sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Elīna Gārbena, dalībnieku sastāvs sezonas pēdējam startam bija nokomplektēts gana spēcīgs. Piedalījās polis Kšištofs Radzikovskis, Žans Fransuā Karons no Kanādas, Bjorns Solvangs no Norvēģijas, Matjāžs Belšaks no Slovēnijas, lietuvietis Marius Lalas, Aleks Mūnens (Nīderlande) un citi.

Finālsacensību pirmajā vingrinājumā, krucifiksa turēšanā priekšā izstieptās rokās, Zāģerim ceturtā vieta, bet hanteles celšana negāja kā cerēts – tikai dalīta septītā vieta. Šī neveiksme latvietim lika saņemties, jo 4,5 punkti līdz goda pjedestālam nebija tik nepārvarama aiza un gaidāma ļoti smaga cīņa.

Nākamajā dienā desmit pasaules spēcīgākos atlētus sagaidīja trīs vingrinājumi. Viss sākās ar smagās automašīnas vilkšanu, kur Zāģeris uzrādīja ceturto labāko laiku. Tad sekoja 14,5 kilogramus smaga akmens mešana tālumā un šeit nu latvietim izdevās parādīt, uz ko patiesībā ir spējīgs. Zāģeris ieņēma otro pozīciju, paliekot aiz sezonas līdera Kšištofa Radzikovska, kurš šajā disciplīnā ar rezultātu 8,62 metri uzstādīja jaunu pasaules rekordu. Visbeidzot pēdējais vingrinājums – stafete, kas bija izšķirošs. Neskatoties uz nogurumu, Zāģeris sacensību laukumā devās ar kaujiniecisku noskaņojumu un, par spīti visam, viņš ieguva ceturto vietu, kā arī apsteidza vairākus savus konkurentus, posma kopvērtējumā ierindojoties otrajā vietā.

2015.gada sezonas spēkavīru Čempionu līgas kopvērtējumā uzvaru svinēja Kšištofs Radzikovskis no Polijas. Uz goda pjedestāla otrā augstākā pakāpiena stāvēja Dainis Zāģeris. Šis ir augstākais sasniegums viņa karjerā un straujš kāpiens uz augšu kā sportistam. Trešajā vietā ierindojās Žans Fransuā Karons no Kanādas.

"Šis gads bijis ļoti saspringts un grūts, bet kopumā ar paveikto esmu ļoti apmierināts - sezonas sākumā uzstādītais mērķis ir sasniegts ar uzviju. Uzvarēti trīs posmi (Latvijā, Rumānijā, Martinikā) un uz pjedestāla kopumā esmu pabijis diezgan daudz. Tagad nedaudz atpūtīšos un sākšu lēnām gatavoties jau nākamajam cēlienam. Jāsadziedē traumas, jāpiestrādā pie atsevišķiem vingrinājumiem un jāceļ tā latiņa augstāk," apņēmīgi saka sportists.

Spēkavīrs Dainis Zāģeris pasaules spēcīgāko vīru līgā debitēja 2013.gadā. Divus gadus ierindojies augstajā ceturtajā vietā un šogad – otrajā. Zāģeris atkārtojis spēkavīra Agra Kazeļņika paveikto. Viņš 2010.gadā Ukrainā spēkavīru Čempionu līgas finālā ieguva trešo vietu, bet kopvērtējumā otro. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)