Banner 980x90

Stendē aizvadīts "Cross Country" 2.posms

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 7.maijā, Stendes mototrasē norisinājās vērienīgās "Cross Country" Latvijas čempionāta II posma sacensības, pulcējot kuplu dalībnieku skaitu no Baltijas valstīm, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) preses sekretāre Kristīne Ābelniece.

Konkurenci sagādāja tādi motosporta meistari kā Jānis Vinters, Lauris Freibergs, Raimonds Baltgalvis, Juri Koger, Ivo Šteinbergs, Monta Dišlere-Kirilko, Jānis Kirilko un daudzi citi, taču svarīgākais - Stendes Mototrase tādu sportistu skaitu piedzīvoja pirmo reizi.

Sacensības Stendes mototrasē izbaudīja ne vien skatītāji, kuriem bez maksas bija iespēja redzēt īstu vīru sportu izaicinošajos apstākļos, bet arī sportisti, kuriem izaicinājumu sagādāja interesantā trase. Turklāt otrajā posmā kopskaitā piedalījās 121 sportists - dalībniekiem bija iespēja izbaudīt gan trasi, gan meža apstākļus. Prestižajā E1 klasē uzvaras laurus plūca pieredzes bagātais čempions Edgars Siliņš, kurš šajā posmā izbaudīja cīņu ar motokrosa pārstāvi Ivo Šteinbergu. "Patīkamas sacensības un ļoti interesanta/savādāka trase. Viens mazs kritiens, kura dēļ nedaudz pieslāpu, trasē ar Ivo mainījāmies ar vietām, taču pēdējos divus apļus, plecs lika par sevi manīt no iepriekšējām sacensībām, plusā vēl jācīnās ar "apļniekiem" kas pēkšņi grib cīnīties," pēc sacensībām savos sociālajos tīklos pauda Siliņš. Otro vietu posmā izcīnīja Kristaps Kalējs, bet trešo – Domas Grundele.

E2 klasē uzvarēja posma kopvērtējuma līderis Ivo Šteinbergs, kurš atzina, ka šīs nebija vieglas divas stundas Latvijas čempionātā, cīnoties ar trasi, mežu un stigām, bet rezultātā izdevās kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Konkurenci cīņā par uzvaru sagādāja leģendārais Dakāras pārstāvis Jānis Vinters, kuram otrā vieta, bet trešajā vietā ierindojas vēl viens leģendārs sportists – Lauris Freibergs.

E3 klasē par posma uzvarētāju kļuva Lauris Ermanis, otro vietu izcīnīja Dovydas Venclovas no Lietuvas, bet trešajā vietā ierindojās Jarmo Lehiste no Igaunijas. Senioru klasē par posma uzvarētāju kļuva Einārs Vinters, otrajā vietā finišēja lietuvietis Danielius Žoštautas, bet trešo vietu izcīnīja Raimonds Baltgalvis. Tikmēr iespaidīgajā četru riteņu klasē – Kvadri Open – uzvaras laurus plūca Jānis Arbidāns, savukārt otro vietu izcīnīja spēcīgā motokrosa dāma Monta Dišlere Kirilko. "Pirmais un noteikti ne pēdējais goda pjedestāls man šogad. 2.vieta Latvijas čempionātā Cross Country Quad Open klasē. Bija grūti, pirmajā aplī atkal koks(celms),kājas pāri stūrei un cīņa no pēdējās vietas. Pamazām konkurentus vienu pēc otra trases posmā izdevās apdzīt un finišā pēc vairāk nekā 1h un 30 min supersalda - 2.vieta. Paldies visiem par īkšķīšiem, paldies trases malā stāvošajiem, paldies manam tētim par sagatavoto tehniku un to smaidu, un atbalstu trases malā, kas man neļāva padoties pat pēdējos apļos," pēc aizvadītajām cīņām paudusi sportiste. Trešo vietu šajā klasē izcīnīja Ainis Kļavenieks. Jaunās paaudzes 85cm3 klasē par posma līderi kļuva Markuss Daniels Jauntirāns, otro vietu izcīnīja Mairis Pumpurs, bet trešo Alekss Jermacāns.

C klasē uzvarēja Roberts Kronbergs, otro vietu izcīnot Kasparam Bondaram, bet trešo vietu ieņēma Ģirts Kalniņš. Enduro klasē uzvaras laurus plūca Sandris Kļaviņš, goda pjedestāla otro pakāpienu ieņēma Mārtiņš Vinters, bet trešo – lietuvietis Aidas Tamošaitis. Hobby klasē pirmo vietu izcīnīja Ģirts Dubavs, otro vietu ieņēma Mareks Ķikurs, bet trešo – Atis Gromovs. Veterānu kasē posma uzvaru guva Ivars Telle, otrais Ivars Miķelsons, trešais – Andris Kalniņš. ATV no 750 klasē pirmo vietu ieņēma Armands Laptiks, otro vietu izcīnīja Gunārs Bucenieks, bet trešo – Zigmārs Strautmanis.

Posma organizators atklāj, ka līdz šim Stendes mototrasē bija norisinājušās vien motokrosa cīņas, tādēļ Cross Country bija kas jauns – ir gūta pozitīva un neatsverama pieredze, tādēļ nākamgad visticamāk šī tradīcija tiks turpināta.

Nākamais, 3.Latvijas čempionāta posms "Cross Country" 10.septembrī norisināsies Vidrižos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)