Banner 980x90

Strazdes bērnunamu vadīs līdzšinējā Stendes pamatskolas direktore

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Par Strazdes bērnunama direktori ar Talsu novada domes lēmumu amatā apstiprināta līdzšinējā Stendes pamatskolas direktore Iveta Freimane.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikāciju speciāliste Ivonna Vicinska, līdzšinējā Strazdes bērnunama direktore Inga Fabriciusa aprīlī pēc pašas lūguma tika atbrīvota no amata, tāpēc uz vakanto amatu tika izsludināts konkurss. Kā informēja izpilddirektora vietniece administratīvajos un finanšu jautājumos Inguna Kaļinka, uz vakanto amata vietu tika saņemti divi pieteikumi, taču komisijas vērtējumā neviens no kandidātiem neatbilda amata prasībām. "Lielākā neatbilstība bija saistīta ar nepietiekamām angļu valodas zināšanām abiem kandidātiem. Šādu prasību iekļāvām, jo bērnunamam viesģimeņu un adopcijas jautājumos ir sadarbība ar dažādām organizācijām Amerikā, tāpēc šīs valodas pārzināšana ir būtiska," Kaļinka paskaidroja. Vērtējot iespējamos kandidātus no esošo izglītības iestāžu vadītāju loka, tika uzrunāta līdzšinējā Stendes pamatskolas direktore.

"Pirmā doma, kas man nāk prātā par Strazdi un "Kāķīšiem" – tās ir manas mājas," komentējot lēmumu piekrist šim piedāvājumam, teica Freimane. "Strazdē esmu uzaugusi, un pirmais ieraksts darba grāmatiņā man ir tieši no Strazdes bērnunama. Pedagoģiskajā darbā strādāju 35 gadu garumā, un varu teikt, ka iedvesmu šai profesijai guvu, vērojot bērnunama pedagogu darbu." Viņa atzīst, ka šo gadu desmitu laikā bērnunams ir mainījies – mainījusies darba specifika un prasības, un atbildības līmenis ir ļoti augsts.

Freimanes izglītība ir pirmsskolas audzinātāja, taču gadu gaitā apgūtas arī vadības zinības. Agrāk Strazdes skolā ieņemts direktora vietnieka amats, pēcāk viņa kļuvusi par šīs skolas direktori, bet pēdējos gados strādājusi Stendes pamatskolā.

"Sekojot līdzi, kas notiek Latvijas bērnunamos, viens ir skaidrs – lai kā mēs negribētu šīs vietas padarīt par mājām, bērniem tās nekad nebūs īstas mājas, un sirds vienmēr ilgosies pēc kā vairāk. Tāpēc bērnunamam jārūpējas par to, lai jaunais cilvēks, kas šeit pavada laiku, ir maksimāli sagatavots tai dzīvei, kas viņu sagaida ārpus nama," Freimane sacīja. Viņa secināja, ka visā Latvijā bērnunamos ir ļoti liels darbinieku – sieviešu – īpatsvars, tāpēc puišiem mēdz pietrūkt vīrišķās audzināšanas, ierādot dzīves prasmes. Par to noteikti kādā veidā ir jāpiedomā, jo šīm lietām ir jābūt līdzsvarā," viņa uzskata.

Apstiprinot Freimani jaunajā amatā, Talsu novada dome attiecīgi lēma par viņas atbrīvošanu no Stendes pamatskolas direktora amata. Freimane amata pienākumus sāka pildīt no 20.jūnija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)